Vi var lite snabba med att fixa trädgårdsland när vi flyttade in. Så snabba att vi bara tog en plats som var ledig och det visade sig att det var inte nära nog. Det kändes mer ansträngande att gå ut och klippa gräslök i landet när man skulle promenera dit först. 

Nu har vi flyttar pallkragarna på närmare avstånd till köket. Planterat vinbärsbuskar och krusbär intill. Och så har vi ett äppelträd som växer för fullt, gav oss hela sju äpplen förra sommaren. 

Nu har vi börjat förstå detta med pallkragar efter några år. Det är kul med variation och massa olika kryddor. I början. Första året gjorde vi misstaget att så mynta - som tig över hela landet inklusive komposten. Sen växte det kryddor åt alla håll och flera rotfrukter tävla om platsen i jorden. Nu gör vi det simpelt. Potatis i en hel pallkrage, ärtor i den andra, jordgubbar och morötter kan dela plats i en och den tredje består enbart att rabarber, gräslök och persilja, de ör de kryddor vi använder har vi märkt. Varför plantera mer bara för att. 
Vi har varit bortresta och dottern blev nöjd när hon såg att de börja ta sig i landet när vi kom hem sent igår. 

Kommentera

Publiceras ej