Nu är vår trasiga stenmur som gick sönder när grannarna sprängde och skyvla bort all skog intill för att bygga bostadshus utbytt. Ännu ett skäl att man saknar den naturrika skogen som granne. Det har varit otroligt infekterat och invecklat dessa möten med rättigheter och skyldigheter angående att reparera vår trasiga älskade stenmur. Men efter många funderingar kom bolaget som förstörde muren på att det var nästintill omöjligt, då kunde dom gå med på att ersätta den med en häck. Vilket vi först inte alls var sugna på. Och när vi till slut kom överens om en thujahäck, så hände ingenting. Månader gick. Vi fick tillslut höra att häcken också var omöjlig då det var berg under muren och det går ju inte plantera och gräve ner en häck på ett berg. Min man har haft x antal möten, mejlbombat och varit på dessa människor rätt bra. Och idag har vi en häck där. En fin sådan. Det tog tid. Men tillslut stod de för sitt misstag. De var ju faktiskt dom som sprängde sönder vår mur, dessutom utan förvarning för sprängning, då de bara sprängde "lite till" efter spräningsperioden utan mätare och allt, men det är en annan historia. Sen att de som faktiskt förstörde muren inte var dom som fixa detta ändå är ju också en annan historia de också. Därför att bolaget kände att det inte hände något med dom markarbetarna så de fick hyra in nya. Ja, ni hör. Ingen lätt historia att göra kort. Men så här blev resultatet. De fick höja marknivån och lägga stockar som stödmur för att kunna plantera på berget, men som ni ser, det var med andra ord inte omöjligt. 

 
Tanken är att vi ska så vilda ängsblommor här vid häcken, runt eken. Tror att det kommer passa bra till vår naturtomt. Några år tillbaka, innan de plöjde ner alla träd här på vår tomt. Så var denna del full med blomster och ängliknande blommor. Tror att det både kommer bli vackert och lättskött. Vi vill nämnligen inte ha mer gräsmatta än vad vi har. Det räcker med det som ska klippas idag. Och vi är glada över att halva tomten är en skog med blåbärsris. Också väldigt lättskött och gott. 
 
Här är några tillbakablickar på denna gamla del av vår trädgård. Det har hänt en hel del kan man verkligen se. 
 
Förväl vackra gamla stenmur. Vi saknar dig faktiskt. Men är lyckliga över att vi kunde reparera och laga den delen av stenmuren på andra sidan där den gamla grinden tidigare satt. Så vi har ändå en stenmur kvar på tomten. Fast det bara är en liten del så finns den kvar.