Nu är frisen på plats på altanen, det vill säga ytterkanterna som ramar in altanen. Ser ut att bli otroligt vackert med dessa skarvar. Himla tur min man är involverad och skissar på allt. Han sätter sig in i alla våra projekt till 210%. Just nu är han hemma själv och styr upp bygget medan jag och dottern åkt till släkt och vänner. Ska bli extra spännande att komma hem om några dagar och se hur långt de kommit med bygget. Fått en uppdatering med bilder hur dagsläget ser ut. 
Alla reglar är på plats och redo för trallen. 
Vid denna altandörr vid entrén/hallen har vi fått göra lite speciella plintar och extra reglar då marknivån och underlag (berg) inte var det enklaste. Men det verkar kunna bli ett bra resultat! 
Här ser man hur snygga skarvarna blir i frisen med vinklade skarvar mot varandra. 

Vi har fått ändra nivåerna på våra stuprör och även köpa nya längre rör till dom. Som än inte är på plats. Vid den andra altandörren är frisen, kanterna, än inte riktigt på plats. Det är på denna sida vårt höga insynsskydd blir, vilket blur perfekt då den sidan är mot vår närmaste granne. Tar vi bort insynen helt från dom. Bygget tar betydlig längre tid än vad vi räknat med. Mycket små pill som önskas. Sen har de dessutom fått göra om flertal vinklar så att alla hörn stämmer exakt med varandra. Gör om gör rätt. Känns skönt att det inte verkar bli något fuskbygge! 
Här ovan ser man också hur de sågat ut hål för vårt nedgrävda vattensystem. Vi har flera doser/kopplingar med lock som är nergrävda i trädgården, då är det bara att klicka i vattenslangen i ett av dom och vattna, otroligt praktiskt och inte alls kostsamt. Så här blir ett hål för en av dessa vattenkopplingarna. Detta system kräver nog även ett eget blogginlägg så småning om. Något vi rekommenderar om man ändå ska göra hela trädgården från grunden. Lättsamt att slippa dra vattenslangen runt hela trädgården.
Intill hålet ser man också vårt fula plåtskåp, där vi förvarar alla gastuber till gasolhällen i köket, då de måste förvaras utanför huset. Skåpet ska vi klä in med någon smidig lucka till. Så som sagt, mycket små extra detaljer som tar mer tid än vad man tror! 

Kommentera

Publiceras ej