Nu när man har bott i huset i över ett år inser man att de där små valen med de små detaljerna märks mer än vad man tror. Vissa val klurade vi länge på medan vi bestämde andra över bara en dag. 

Jag fick nyligen en frågan om våra nischer vi har i badrummen. De är något jag verkligen tycker om. Det jag fortfarande kan störa mig en del på är att vi sa till snickaren på tok för sent om att vi ville ha nischer. Fast vi visste det innan ens huset levererades. Vi visste om att vi var tvungen att nämna detta för snickaren. Men vi visste inte att dettaborde  planeras långt innan inneväggarna sattes upp. Nu i efterhand förstår jag ju det. Men där och då med alla val och allt man har i huvudet är det lätt att missa något som till exempel nischer. Vi nämnde detta för sent. Vilket gjorde att våra nischer inte blev så djupa som vi önska. Om vi hade sagt till i tid hade de kunnat göra väggen lite tjockare och då även nischen djupare. Idag får vi knappt plats med något i den. Vi har tur att det finns smala schampooflaskor. Men nischen i stora badrummet är lyckligtvis djupare än den nere på lilltoan. Och det är ju ändå den vi har alla flaskor i. Vilket är så fint och praktiskt. Slippa alla otympliga och fula hyllor i duschen. Som antingen är i vägen eller rostar. 


Något som vi inte hade tänkt på särskilt länge eller knappt tänkt på alls var kantlisterna vid nischen, fönstren och andra kanter. Vi tänkte att de skulle vara vita, men så såg de vita ganska plastiga ut. Så vi bestämde oss bara under en och samma dag för aluminiumfärgade. Något som vi idag inte ångrar. De små detaljer som syns så mycket. Något som vi också bara bestämde oss för i kakelbutiken var att sätta mosaik i duschen nere för att få lite liv i allt det vita kaklet. Också en liten detalj, något påkostad, men som blev så bra. Så dessa små detaljer som nischer och lister kan påverka otroligt mycket på slutresultatet. Mer än vad man tror. Värt att lägga ner lite tid och kostad för att få till det, det är ju inte lika lätt att ändra i efterhand. Jag älskar vår lilltoa med alla våra små valda detaljer :) 

Kommentera

Publiceras ej