Nu är äntligen stenplanteringar och alla stenar klart vid vår entré. Det enda som fattas är en marktäckare, men som är lite för tidig att plantera än. Vi får vänta några veckor. Vi har tänkt oss en marktäckare som heter hasselört och eventuellt några pioner eller en vit ros. Men vi är nöjda med allt slit.

 
Vi har planterat rhododendron, japansk blodlön, himalaja-en, japansk buskrosling och blandade sorter med cirka tolv stenpartiväxter. Kommer bli färgglatt om hösten och vackra stora vita blommor på rhododendron om sommaren

4 kommentarer

natali

04 Apr 2016 21:50

Vad fint det blir ! Älskar verkligen stensamlingen! Tänkte fråga vart ni hittade er stenbänkskiva? Från Estland minns jag men undrar om du har lust att dela med dig av butiken/ kontakten? Hutlöst dyrt i Sverige ju 😁

Svar: Hej! Tack, vi är jättenöjda med att kunna bevara alla gamla fina stenar från stenmuren på detta sätt :)
Ja här är hemsidan för de företaget vi beställde av i Estland! http://www.andrewsgranite.com/
Hur smidigt som helst! De kom hit när alla stommar i köket var färdigs och mätta allting, vi fick förklara hur vi ville ha hörn, ange märken på häll och kranar. Sedan bara ca två veckor senare kom de med färjan med våra stenskivor. De va så mycket billigare så vi även valde att ha samma senskivor i fönstren i köket, halva priset fick vi ge mot de offerter vi fick av svenska firmor! Lycka till 👍🏼😊
Frida Andersson ♛

Hevi

12 Apr 2016 10:40

Låter som ett kap :) Tack för att du delar med dig!

Dom verkar väldigt seriösa om de kommer och mäter och att det går så snabbt med leverand:) Gick det bra att komunicera på engelska?

Ser att du också är lärare, sammanträffabde:)

Svar: Visst, läraryrket ligger mig varmt om hjärtat :) ska dock lämna Huddinge kommun och prova på friskolan här i Glömsta till nästa termin! Spännande!

Ja, han som kom och mätte och som skötte kontakten pratade flytande engelska, så inga problem alls! Vi är jätte nöjda, framför allt med priset och att köpet och leverans tog mindre än två veckor, flera företag som vi skulle fått vänta månader på skivan!
Klart jag delar med mig! Bara att fråga mer om det är något! Lycka till med bänkskivan :)
Frida Andersson ♛

Hevi

12 Apr 2016 14:26

Låter som ett kap :) Tack för att du delar med dig!

Dom verkar väldigt seriösa om de kommer och mäter och att det går så snabbt med leverand:) Gick det bra att komunicera på engelska?

Ser att du också är lärare, sammanträffabde:)

Sophia

15 Apr 2016 08:12

Så fint det blir! Hittade hit när jag googlade om inspo till trädgården.
Lite extra kul var det när jag såg ni bor i Glömsta, vi bodde på Revirvägen (De vita radhusen med stora fönster) fram till januari förra året.
Hade bra!
//Sophia

Svar: Ah, va spännande att ni hittade hit och även är är en "gammal granne". Jag känner inte till gatorna så bra här än, men tror jag vet vilka hus du menar. De bygger såna radhus överallt här nu, även skogen intill vår tomt har blivit parhus på :) kul att man kom hit av info till trädgården, men känns snarare som det är vi som skulle behöva inspo haha! Vi vet knappt var vi ska göra i trädgården nu ;)
Frida Andersson ♛

Kommentera

Publiceras ej