Trädgården började vi fixa för bara någon månad sedan. Eller vi och vi. Vi hyrde ju in företag som kom hit och greja. Vi är alldeles för oerfarna för att lägga skiffergångar och dyligt. Men så här ser i alla fall huset och trädgården ut idag. Vi hade otroligt otur när vi gjorde iordning trädgården. De som var här kunde vi knappt kommunicera med, de gjorde allt fel. De blanda cement i stenmjölet när de skulle lägga skifferplattorna, bara det att de väntade till underlaget hade härdat och när de banka dit stenen så sprack den. De har lagt om gången tre gånger och vi är egentligen inte nöjda helt nu heller. Men till slut orka vi bara inte se dom mer i vår trädgård. Vi köpte vår häck av dom, thujor som de hämta i Polen, de lovade att de skulle vara mellan 110-120 cm och täta och fina. Buskarna som levererades var knappt 70 cm och så glesa att vi är oroliga att de aldrig tar sig. Våra fina björkar vi ska bygga in i altanen grävde de för stammen med jord, vilket kan leda till att trädet dör, så de fick gräva upp allt igen. Grävmaskinisten var usel, han har kört ner mängder av vår skogsdel där vi har blåbär bland annat. Vår gamla trädgårdsdel med alla smultron har han kört sönder, han lyckades kapa av tre grenar på två björkar med grävskopan och en stor gren på tallen flera meter upp slog han också av, men den hänger och dinglar där uppe än. Ja, det är minst ett dussin saker till som de klantade sig med, men jag orkar inte skriva om allt. Vi hade sån otur angående trädgården. De skulle vara klara på 2 veckor, de tog över 6 veckor. På grund av att de knappt kunde någonting. De frågade Adam om allt. Så i slutändan hade vi lika gärna kunnat läst på och gjort det själva. Lätt att vara efterklok. Vi hade ändå turen att vi skrev ett bra kontrakt med dom, så vi fick 2% avdrag av priset för varje kalenderdag som de gick över sluttiden, vilket blev en hel del procent efter några veckor. Men idag är jag ändå glad att vi har en gräsmatta, gångar och häck. Hoppas bara de växer till sig. 
 

Här ser man vart altanen ska byggas, då de ligger sten som underlag. I vår börjar projektet med vår altan. Den är otroligt efterlängtad. Vi saknade den redan i somras. Så nästa sommar kommer vi njuta som bara den av att vara altanägare ;) 

Här ser man grenen som är av på tallen, den hänger och dinglar. Hoppas ingen får den i huvudet bara. 
Huset är ju också målat. Vi målade det i våras. Efter en tripp i bilen och titta på olika gråskaliga hus hittade vi exakt den nyansen vi ville ha på ett hus i Huddinge, så vi knackade på och berömde hans husfärg. Det sluta med att vi fick med oss hans färgkod hem och nu är vårt hus målat i exakt samma gråfärg som hans. Vi är så nöjda med färgvalet. Dock var vi bortresta när huset målades. Så när vi ko hem från Alcudia var vi inte så nöjda när vi såg att den vita färgen runt fönstren inte var samma som i spröjsen. Så vi fick ringa målarna och be dom måla om allt vitt igen. Onödig kostnad kanske. Men vi stod inte ut med att fönstren såg nikotingual ut mot det kritvita. Nu har all vitfärg en varmare ton. Vi är så nöjda med hufärgerna :) 

3 kommentarer

Morgan

25 Dec 2015 21:51

Så fint hus ni har fått. Jag skulle nog kunna välja detta själv. Badrummen, jättefina, denna kulör på fasaden funderar jag på själv. Det kan antingen bli den gråa eller en beige. Genuina och väldigt fina val (även bra att ha Elitfönster rycker jag)! Jag ska absolut läsa mer här!

Svar: Va roligt att höra! Vi har verkligen grubblat och testat oss ordentligt fram i de flesta av våra val. Bara planlösningen tog oss cirka sju månader att komma fram till. Men skynda långsamt är nog det bästa när man bygger hus :) man vill ju gärna inte göra om, det är stora beslut man ska ta i alla val :) hoppas du får trevlig läsning. Länge sedan jag bloggade, men det mesta av vårt bygge finns med här! :) /Frida
Frida Andersson

Daniel

28 Jan 2016 18:42

Vilket snyggt hus ni har byggt. Vi håller på att bygga hus som kommer vara klart i sommar. Tycker er färg som ni valt på fasaden är väldigt snygg. Vart har ni köpt färgen(märke) och vilken ncs kod har den?
MVH Daniel

Svar: Åh vi åkte faktiskt runt och titta på husfärger och fasader både kväll och dag, soliga och regniga dagar för att se färgen i alla ljus. Vi hittade ett hus i närområdet med exakt denna färg vi ville ha och ringde på och frågade om färgen. Han hade blandat färgen helt själv så han hade ingen ncs kod, men vi fotade färgburken med blandningen så kunde vår målare blanda till exakt den. Så vi har tyvärr inte kvar fotot eller koden vi fick av vår målare, vi har dock några målarburkar kvar. Jag kan leta reda på vad de står på dom och återkomma i helgen :) roligt med husbygge! Lycka till :)
Frida Andersson ♛

Daniel

29 Jan 2016 08:43

Ja det är inte lätt med att hitta en färg som vi tycker om, men ert färgval är precis det vi söker. Vore tacksam om du kunde se vad det står på burkarna/Daniel

Svar: Hej igen' letat igenom både gamla mail till målarna och letat fötter färgburkar, men hittar inget om vilken färg det är! Tyvärr :(
Frida Andersson ♛

Kommentera

Publiceras ej