Eftersom vi inte varit hemma under julen, och vi flängt här och var den senaste tiden har resväskor gjort att tvättstugan ständigt bestått av högar med smutsiga kläder. Nu är vi äntligen i kapp med tvätten och tvättstugan ser nu mera inte ut som en bomb. Så jag skynda mig att fota den redan ikväll. Därför bjuder jag på en tvättstuga med dov mysbeslysnig ;) 

Jag älskar våran tvättstuga, supersmart att vi valde att höja upp maskinerna, man behöver inte böja sig och slita på ryggen i onödan. Så kan man ha alla tvättmedel, sköljmedel och annat som tar plats i låorna under, nära till hands. Jag var lite orolig att vi skulle ha för lite bänkyta. Men idag är jag bara tacksam att vi snålade med den och gjorde mer förvaring istället. Om jag behöver vika tvätt eller använda bänkyta så använder jag mig av syhörnan. Går utmärkt. Och överflöd av bänkyta gör bara att det blir lätt stökigt att man ställer prylar här och var, sån är iaf jag! Så det blev toppen med mer förvaringen, här inne får vi plats med alla städprylar, linneskåp, badlakan, dukar, vaser/krukor, medicinskåp och massa annat man gärna vill ha bakom stängda dörrar. Utmärkt. 
 
Det enda vi är missnöjda med i huset är just i tvättstugan. Det är det enda vi kan störa oss på idag, ett år efter inflyttningen. Att byggarna bytte plats på tvättmaskinen och torktumlaren. Nu öppnas luckorna mot varandra, visst i-landsproblem. Men om man får störa sig på något är det just detta. Då vi hade planerat det väldigt väl, luckorna skulle inte öppnas mot varandra, torktummaren skulle vara närmast tvättbänken. Men de växlade ihop dom och gjorde fel. Om vi fortsätter oss att störa oss så är det ju inget stort problem. De går att flytta på dom och installera om dom. Bara att det är tungt. Men det går. 
 

Min lilla syhörna, vi har också valt att ha en groventré till tvättstugan. Inte för att vi har använt den så värst mycket än. Men med små leriga lekande barn i trädgården kan det va bra att kunna gå in och slänga allt i tvätten med en gång. 


Vi köpte även en inbyggd strykbräda på nätet som vi monterade i en av lådorna. Oerhört praktiskt att slippa det där stora klumpiga stykbrädet! Alla skåp köpte vi från IKEA och gick på ca 7500:- alltså lika mycket som den rostfria lilla bänk som egentligen ingick i huset, men som vi istället valde bort. Det var en rostfribänk som en tvättmaskin skulle ställas under, det va allt, så litet var det. Vi fick betydligt mer för pengarna. 


Något som ser fult ut är dessa skåp på väggen. Mediaskåp eller vad man nu ska kalla det. På andra sidan väggen har vi nämnligen vårt tv-rum, där ljud, internet, så som fiber ect är kopplade direkt i väggen. Nu är inte jag teknisk, så det är inte jag som planerat eller skissat detta, det är maken. Men jag är nöjd och tacksam för att kunna ha ett sladdfritt vardagsrum. Då spelar det inte någon roll om vi får ha en router i tvättstugan. Inte så snyggt, men väldigt praktiskt. 

Vi valde att ha en ganska så stor tvättstuga 10,5 kvm om jag minns rätt. Den är rymlig och det är ju mycket som ska in i en tvättstuga, så som värmepump, varmvattenberedare, städskåp och massa andra rör som man inte tänker på från början. Här får man plats att hänga tvätt åt alla möjliga håll. Jag älskar det. 
 

6 kommentarer

Jenny

05 Mar 2016 21:14

Hej!
Gillar er tvättstugelösning. Vad är det för skåp ni har köpt?
Tacksam för svar.

//Jenny

Svar: Tack så jättemycket! Allt är från Ikea, vanliga köksskåp. Vi boka en tid hos Ikea för att rita upp köket, då bad vi dom även rita upp tvättstugan. Skåpen som tvättmaskinerna står på, likaså de över, är skåp för kyl och frys, då de är 60 cm djupa. Så vi bad bara de rita om ett kök till en tvättstuga. Hela denna lösningen med dessa skåp, bänkskiva, kran och diskho kostade oss ca 7500:- lika mycket som vad en rostfribänk som kosta som ingick i husets standard och då skulle den bara vara över tvättmaskinen. Så vi valde bort standarden och köpte detta själva och skippa tillvalen i tvättstugan :)
Frida Andersson ♛

Remco Tissink

27 Aug 2016 08:55

Hej,

Fin lösning !

Vi bor i Kästa och bygger nu i Tullinge. Undrar om ni är nöjda med
lösningen och om konstruktionen är stark nog ?

Vänlig hälsning,

Remco

Svar: Vi är supernöjda med lösningen i tvättstugan. Vi har nu bott två år i vårt hus och tycker det hållt sig bra och starkt till att ha maskinerna uppepå. Dessutom fick vi väldigt mycket förvaring för pengarna! Lycka till med bygget, spännande resa!! Med vänlig hälsning, Frida
Frida Andersson ♛

Anna

31 Aug 2016 21:02

Hej!
Superfin tvättstuga! De mindre skåpen som tvättmaskin och tumlare står på - är det just skåp eller är det lådor? Tacksam för svar, då vi just nu planerar vår tvättstuga 😀

Svar: Ursäkta för sent svar, men de maskinerna står på är lådor. Sen har vi lagt en bänkskiva över för att stärka och det funkar fint för oss! :) lycka till!
Frida Andersson ♛

Sofia Henriksson

06 Mar 2017 19:35

Hej! Jag skulle vilja veta mer om tvättbrädan ni lagt till, vart köpte ni den? Hur gjorde ni? Vill väldigt gärna ha en sån men priset som de går på hos de flesta är skrämmande! Vi tänkte också göra tvättstugan i Ikea men vill så gärna ha en inbyggd tvättbräda. Kan du maila mig? ☺️

Svar: Jag har mejlat dig länk med produkt! :)
Frida Andersson ♛

Sofie

21 Jun 2017 15:00

Hej! Sitter och tittar runt på tvättstugelösningar och undrar också över strykbrädan! Så smart, men dyrt på de flesta ställen och ofta svårt att få grejer som inte är ikeas egna att passa med ikeas stommar... så var är er köpt?😁

Svar: Den är från Epoq som säljs av Elgiganten! :) den funka fint att montera på en lådfront från IKEA! Hoppas det blir en bra lösning, vi är väldigt nöjda! 😊😊
Frida Andersson ♛

Andreas

26 Jun 2017 10:07

Hej!
Tvätt/torktumlar-"skåpet" är precis vad vi letar efter.
Som jag då förstått är det lådor under med en bänkskiva på, samt överskåp monterade på väggen. (?)
MEN... hur kommer då sidorna in i bilden? är dessa lösa skivor? hur sätts de fast på ett snyggt sätt utan att man ställer dem på golvet eller får fula skruvmärken i dem på utsidan???

Mkt. nyfiken. :)

Svar: Precis det är IKEA köksmodell vi använt i tvättstugan. Vi har lådor på ben underst, men vi har tagit flera ben för att ha det mer stabilt. Sen en bänkskiva uppe på. Överskåpen är fästa på väggen och för att få till sidorna runt om har vi satt täcksidor, de kan man om jag minns rätt köpa i valbara längder från IKEA. Vi är jätte nöjda med detta. Framförallt för att maskinerna kommer upp i en bra höjd och man inte behöver böja sig för mycket i onödan :) Täcksidorna fäster man fåra insidan av skåpen/lådorna så det blir inga fula skruvar på utsidan eller att den behöver komma ner till golvet! Nu var det vår snickare som byggde huset som hjälpte oss med monteringen, men inget avancerat, mer än att man måste följa IKEAs bruksanvisningar för montering ;) Stort lycka till! :)
Frida Andersson ♛

Kommentera

Publiceras ej