Sista jag bloggade om vårt vardagsrum visade jag en pinsamt ärlig bild på vårt "bokhörn". Såg hemskt ut. Nu är det ändrat på det.
 
Vi har äntligen fått vår älskade bokhylla levererad från Finland. Dyr, men jävligt klassisk och tidlös. Känns engelsk i stilen och passar vårt hem något makalöst! Vi är så nöjda, kändes lätt värt varenda varenda krona. Bokhyllan leveras "färdig", man bygger ihop den i moduler för varje hyllplan, vilket betyder att man kan ändra den om man tröttnar på den. Eller om man flyttar på den kan man lätt få den att passa i andra rum. Smart. 
Sen gör det mycket att det är glas till varje hyllpan, mindre damm. Praktiskt och stilrent. 
 

(Fotot är taget nu ikväll. Därav ser det ganska tomt ut under granen ;) Klapparna är redan öppnade.) Farbror Tord som är släkting till min morfar var fågelskådare, han hade mängder med uppstoppade fåglar. Några av dessa gjorde sig bra vid den nya bokhyllan. Dessvärre trodde vi inte att vi skulle fylla den med alla böcker vi redan hade, vi tänkte nog att det skulle få plats med mer pynt. Men eftersom vi är en bokmal-familj så äger vi mycket böcker. 
 
 
Om man ser bokhyllan från soffan så syns det att det fattas något. Nu står visserligen granen mitt framför altandörren. Men vi går aldrig ut där på vintern, och altanen är ju heller inte byggd än. I denna hörna skulle vi vilja ha en chesterfield fåtölj. Gäller bara att vi hittar en till rätt pris. Kan nog ta ett tag. 
______________________________________________________________________________
 
När vi var nere hos släkten över jul fick jag mängder av gammla arvprylar av min familj. Lika generösa som alltid. Vi hade med nästintill 3 flyttlådor med porslin, silver, pynt och mestadels antika fina prylar. Bland annat dessa gamla gevär som har flera hundra år på nacken. De ska upp på väggen i vardagsrummet. Antingen i närheten av bokhyllan eller älghornet. Tror det kommer bli asnice. Bara vi hittar ställningen som man hänger upp dem på. Så har vi även skickat efter måttbeställda ramar till två nya tavlor på franska gamla adelsmän som ska ska ut i krig. Kanske låter lite rått, eller som en jaktstuga, men vi gillar det, antikt och hemtrevligt tycker jag. Jag har alltid samlat på gamla släkt prylar. Fint att de kommer till användning. 
 
Denna gamla stol som stått i min morfars gamla hem och som säkert han fått av någon gammal släkting tillbaka i tiden fick vi även med oss hem som fick flytta in i vårt sovrum. Saknat att ha en karmstol där. Som man kan lägga överkast och prydnadskuddar på när man bäddar upp sängen på kvällen, eller hänga använda kläder på. Eller så kan den bara stå där i ett hörn och vara vacker. 
 

Kommentera

Publiceras ej