Idag hörde Telia öppen fiber av sig till oss. Äntligen med lite mer information om fiber. Tidiagre har de varit få ordiga och enbart sagt "nej" "vi kan inte leverera fiber till er" "ni blir tyvärr nekade". bla bla bla... Men idag när Adam pratade med dom så kunde de åtminstone erkänna att de kommer leverera fiber under nästa år och det lutar mot att vi kommer få under första halvåret, alltså under våren. Nog att vi får vänta lite mer än ett halv år. Men det kunde vara värre. Vi kunde vara ovetande och få vänta flera år efter ett svar från de där sega människorna på Telia Öppen Fiber. Men nu är det åtminstonde lite mer klarhet i vår väntan.

Dessvärre fick vi även beskedet att offerten på kopparn som vi fick i förra veckan inte längre gäller. Telia kunde inte leverera koppar till oss då de vet att vi senare kommer byta till fiber. Vilket jag kan tycka att det är vårt val och inte deras. Om vi väljer att betala 11.000:- för en tjänst ska vi ju också få den oavsett. Men vi är ändå inte bittra. Vi skulle nog ändå inte välja att ha ADSL för det beloppet i bara ett halvår, och så bindningstid på det också. Nä det skulle inte funka. Så nu får vi helt enkelt stå ut med mobiltbredband till fibern levereras. Jösses, hur nu det ska gå. Juni som tittar både netflix och streamar Barnkanalen varje dag. Slut med det. Och vi som är serienördar får väl börja med brädspel på kvällarna istället. Men huvudsaken är att det finns nät så jag kan använda det när jag skriver mitt examenarbete, så jag kan få den där lärarexamen.
 
Jag har även kontaktat (hör och häpna) en antennexpert XD haaha. Som ska komma och installera en antenn. Jösses. Hur många har en antenn på taket nu för tiden? Ja, vi kommer ha det i alla fall. Vad har vi för val. Vi vill ju ha tv-kanaler. Så i nästa vecka kommer har och checkar av läget och så hoppas vi att vi har en antenn på taket till vi flyttar in. Så att Juni kan titta på barnprogram i alla fall. Det är viktigast. Men just nu är jag tacksam för min disneyfilms samling, köpte säkert 50-70 disney filmer långt innan Juni fanns, bara för att jag gillar barnfilmer och jag gillar att samla, samlade i flera år. Och den samlingen har nu Juni. Perfekt om det kommer dröja några dagar till mondulen och boxern dyker upp. Då har vi alla disneyfilmer som räddning. Hurra för gamla dvd-spelare! :)

Så trots all väntan och lite bitterhet så är vi lyckliga. Vi kommer ha 8 MG mobiltbredband (istället för 100 MG som vi har idag!!!) och vi kommer kunna välja ca 26 kanel på tvn. Vi får se om vi är nöjda med Boxer eller om vi kommer byta till IP-TV sen när vi får fiber. Idag är vi nöjda med IP-TV, smidigt att kunna sätta på programmen från början och inte vara beroende av tiden. Men så finns det ju playkanaler på nätet som gör att man nästan får den funktionen ändå.

3 kommentarer

Emma

10 Sep 2014 09:14

Vi har också antenn på taket, tom förstärkare för att få in någon signal. 😉 Men så bor vi mitt ute i skogen också. Vi har ju tv via fiber också men barnen kör analogt på deras tv, de kollar ändå bara på Barnkanalen och då slipper vi dyra inköp av digitalboxar och extra abonnemang till dem. Skönt att ni i alla fall gått ett svar när ni kan tänkas få fiber!

Daniel

16 Sep 2014 15:32

Hej igen

Intressant det här, och fel på så många plan hos Telia. Om dom vill sälja måste dom ju se till att deras anställda vet hur man säljer och hur systemet funkar...

Det kom ut info från Glömstas fastighetsägarförening nyligen om att Telia planerar för en till etapp, och föreningen hoppas den kommer första kvartalet 2015. Så här verkar ju informationen vara någorlunda i synk iallafall.

När det gäller mobilt bredband som temporär lösning så finns iaf Hallon (3's varumärke) som inte tvingar en till något, om man vill ha ett bra pris på rejält med data utan att binda upp sig: http://www.hallon.se/vara-produkter/mobilt-bredband/abonnemang Lär bli något i den stilen för oss också tills vi får Telia att koppla upp oss.

Svar: Ja vi är glada med den fåordiga info vi ändå fått! Nu ser det ju hoppfullt ut att fibern ändå kommer levereras! :)
Min man jobbar på 3 så vi har rätt bra pris på deras 60gb mobila bredband. Så vi har redan beställt det, oavsett bindningstid. Vi surfar ganska mycket och scremar, så 10gb hade aldrig räckt för oss. Men tack för tipset! Toppen när det är bindningsfritt!
Frida Andersson

Valid

31 Oct 2014 08:11

Jag tillsammans med några grannar har börjat ta tag i fiberfrågan då vi såg att det behövs någon/några som driver frågan. Vi har kommit så långt att vi har fått en kontaktperson på Telia Öppen Fiber, har skapat ett mailkonto på föreningens hemsida och har tagit fram intresseanmälan som vi tänkte dela ut till hushållen i området.

Vi behöver samla minst 100 hushåll för att kunna få ett erbjudande från Telia. Enligt preliminära uppgifter från Telia så kan vi räkna med fibern någon gång hösten/vintern 2015.

Vi jobbar ideellt och är tacksamma om fler vill ställa upp och hjälper till aktivt genom att t ex dela ut lappar och sätta upp affischer som vi tar fram.

Löpande information kommer att finnas på www.glomsta.se
För frågor och funderingar maila oss på fiber@glomsta.se

Kommentera

Publiceras ej