Igår var jag och Juni lediga och ute på ärenden. Vi skulle fixa hyllplan i mörkt trä till vårt hörn i köket. Adam hade snokat runt på nätet och hittat en passande fin skiva på K-rauta för några hundrlappar. Fint tänkte jag. Jag och Juni åkte dit. Peka på den mörka skivan i valnöt. Då de var den enda mörka skivan jag kunde se där. Bad dom dela den på mitten då den var hela 3 meter lång. När jag kommer till kassan bad de mig betala 2818:- för bänkskivan! Vilken total miss. Jag hade ju inte kollat priset innan de såga, tog bara för givet att det var den Adam skicka på bild till mig. Och så var de istället en svindyr bänkskiva. Som vi bara ska använda som hyllplan. Dyrt. Men vi fick ju båda delarna, så en halva ska vi ha till tre hyllplan. Den andra sätter vi ben på och har i tvättstugan så kan ja ha den i min syhörna. Så då fick vi ju ändå lite mer användning för den. Även om det inte var billigt. Mitt och Junis shoppande slutade inte så bra heller. Vi leta efter konsoler till hyllplanen och det sluta med att vi köpte två olika sorter, sex av varje och alla vara fel. Inget passa den tjocka grova bänkskiva vi köpt. Suck. Så Adam åkte ut i gårkväll och rätta till vårt felaktiga shoppande och fann en konsol i rätt storlek.

Idag åkte jag och lämna de tunga bänkskivorna till snickaren så att han kan dela dom och sätta upp dom på väggen i köket. Jag trodde de skulle vara städat och ordning i huset då de skulle påbörja städningen redan igår. Men så långt hade de inte riktigt kommit än. Men allt är nästan klart. Bara en lucka till högskåpet över ugnen som fattas. Jag råka lämna tillbaka den ihop med alla saker som blev över i köket. Så vi får åka och köpa en ny med nytt handtag. Annars är köket färdigt. Äntligen.


Tvättstugan va så fin! Tiotusen gånger finare i verkligheten än på kort. Den är så stor och rymlig. Så mycket yta. Mitt emot tvätthörnan kommer bänkskivan komma upp med ben och bli min syhörna. Perfekt för att vika tvätt och sånt också. Den väggen till vänster (ungefär där jag fotar ifrån) är städskåp och värmepump och vattenpump m.m. Så visst finns det mycket yta här. Och en ytterdörr :)

Här har vi ett stökigt kök. Men nästan färdigt. Så snyggt nu när kyl och frys kommit på plats. De gjorde sig väldigt bra.

Nu är all stenshiffer på väggen och vi är väldigt nöjda. Så snyggt mot det mörka. Lite nyfiken på hur det kommer se ut när belysningen under skåpen är tänd och även i de översta överskåpen som är glaslucka på. Då skulle köket bli ljusare också.

I detta hörn kommer det komma upp tre hyllplan i mörk valnöt. Kändes som en bra lösning då det inte gick ha något hörnskåp för att vi valde att ha ytterligare ett fönster i köket. Men ångrar inte att vi valde fönster, ljusinsläpp är viktigt!


Komoden på toaletten på undervåningen har fått alla lådor på plats nu. Den har varit isärskruvad varje gång vi vart där. Såg fint ut med allt klart.

Om endast 3 dagar är vår första besktning, kontrollbesiktning. Spännande. Hoppas de hunnit städa undan lite mer. Gärna så man ser golv och bänk ytor bland annat. Kommer vara första gången vi får se huset i helhet. Kul!

2 kommentarer

Susanna Maria J

09 Sep 2014 21:14

Fy fasen vad snyggt kök!!! :D

Svar: Åh tack! :) Vi är så nöjda! Var lite osäkra och nervösa hur allt skulle se ut då man bara sett de mesta på små provbitar! Men vi andas ut nu när det är färdigt! Mest nöjda är vi över att ha både induktionshäll och gasolplattor och två ugnar. Kommer kunna laga brak middagar här ;D :)
Frida Andersson

Caroline Persson

19 Nov 2014 15:21

Var ifrån kommer inredningen till tvättstugan? Är nämligen ute efter något precis i den stilen!

Svar: All inredning är faktiskt från ikea och var så billigt att det näst intill kändes gratis i jämförelse ned mycket annat ;)
Frida Andersson

Kommentera

Publiceras ej