Så här var tanken från början med vår altan. Men eftersom vi redan bestämt att vi ska ha en hängmatta mellan de två björkanra så insåg vi hur många olyckor det lär bli mot altankanten när den blir så nära hängmattan. För jag vet ju hur barn använder en hängmatta, inte för att koppla av med en bra bok. Nä, de gungar så högt det bara går, gärna så att den snurrar några varv, jag minns själv hur jag höll på med vår hängmatta. Och därför känns det extra bra att vi tänkt om med formen på vår altan. Bilden över är alltså så vi tänkte oss altanen för några månader sedan, mer standard. Ni kan läsa om det här. Nu tänker vi oss altanen mer så här:

De båda björkarna blir istället inbyggda i altanen. Det blir lite större altan än vi tänkte från början. Men lite mer personligt och mindre standard med alla vinklar. Med denna form får vi plats med lite blomsterarrangemang i något hörn, lite plats för lek till barnen, någonstans att ha en stor härlig grill, plats för att ligga och sola och även plats för utemöbler som rymmer hela familjen och flertal gäster! Det känns som vi sugit på denna karamell ett tag och vi kan inte komma på något vi ogillar med denna skiss. Det lutar definitivt att det blir en sån här altan vi bygger.


Vår framsida har vi inte ändrat så värst mycket på. Vi tänker oss stenplattor till huvudentren och singel grus med kantsten till groventren/tvättstugan. Det finns även en gammal ingång, med gamla stenplattor från den gamla stenmuren med en trasig gammal grind. Grinden ska vi byta ut till en svart smiden järngrind och stenplattorna ska vi ersätta mot grus och kantsten, så det blir en likadan gång som till groventren. Men eftersom vi kommer skotta vid huvudentren har vi inte valt småsten där utan plattor istället. Eller valt och valt. Vi har ju inte direkt köpt någonting än. Men det är de här idéerna vi har just nu. Och det lutar även mot en carport istället för ett garage. En carport med förråd och med ett litet utbyggt tak som vi kan ställa cyklarna under. Det känns som alla våra planer faller sig in naturligt och vårt hem blir bara mer och mer vackrare, i drömmen i alla fall. Men vi inser att det är väldigt mycket jobb med utsidan och trädgård innan det kommer se ut så här!