Idag kom köket levererat av IKEA. De skulle komma mellan kl 9-15, men ringde redan kl 08.00 och sa att de var framme. Den där förvaringen att de vs på gång som skulle skriven halvtimma innan leverans funka inget vidare bra. Himla tur att plattsättaren var där och fixa det sista innan han går på semester. Så nu är köket inne i huset. Dock i kartonger. Om någon vecka kommer de packas upp och börja byggas ihop. Längtan är enorm. 

Vi spana även in det stora badrummet på övervåningen som hade fått kakel på väggarna och klinkers på golv och även i bastun. Så snyggt det blev! Det är bara nischen i duschen kvar och så ska de fogas också :) 

Juni fick för första gången följa med upp på övervåningen. Känns lite obehagligt när inte trappen är på plats än och låta henne gå på en stege, men med mycket hjälp gick det fint. Så hon fick gör första gången ta en titt i sitt rum. Så lycklig hon var. De var bara hennes rum och ögonen lyste av glädje över hennes nya stora rum. Om några veckor ska det börja målas och Junis rum är ett av de rummen jag längtar efter att få se det färdiga resultatet. 

Juni ifrågasatte varför väggen va så konstig i vårt kontor. Hon såg en aning skeptisk ut till att vi ska ha skrivbordet i vår lilla utbyggnad. Jag tror det kommer bli jätte fint! Skjutdörren till vår walk in closet var väldigt poppis, Juni tyckte det var orättvist att inte hon hade någon skjutdörr. Och hade svårt att lämna skjutdörren ifred. Tidigare har jag aldrig fokuserat på att titta ut genom fönstren. Händer alltid så mycket inne i huset och alltid något nytt som är gjort som man ska titta på. Idag gick jag och Juni omkring och titta ut genom varenda fönster. Så himla rogivande utsikt. Här nedan är utsikten från vårt sovrum och även ut til balkongen vid vårt sovrum. Ångrar verkligen inte att vi sparade så mycket träd runt omkring. Ger ett lugn att titta ut på naturen. 

Medan ikea lasta av köket lekte jag och Juni även en stund i trädgården. Fick se att paradisbusken som jag beskärde tidigt i våras långt me vid fotknölarna har växt till sig ordentligt! Hoppas på att den blommar nästa år. I år klarar vi oss utan blommor när vi ändå inte bor här än. Vi hitta även ett blåbär, vårt första blåbär i från vår trädgård, i alla fall för i år, förra året mumsa vi i mängder, så det dröjer nog inte förrän blåbärsbacken är full av goda blåbär. 


Här är köket, 2 ton kök, inte klokt att ett kök kan väga så mycket som 2000 kg och då är det utan vitvaror, hoar, blandare, bänkskivor. Alltså bara kökstommar som väger så otroligt mycket! Rejält kök! ;) 
Såg att vår trapp även kommit! Blev väldigt glad över att se att färgen på trappstegen var precis så mörka som vi vill ha dom. Jag är så nyfiken på hur den kommer se ut på plats och när den är inklädd.