I onsdags var vi på möte med Niclas på Eksjöhus igen. Allting var ju redan klart till bygglovet och inskickat till kommunen. Men vi kände att de va dags att gå igenom allting nogrant i detalj. Både jag och Adam gillar att vara ute i god tid och planera, åtminstone när de gäller sånahär grejer. Så nu har vi dragit nya linjer och kanter där klinkersgolvet ska sluta mellan hall och kök, flyttat på vattenkastaren utanför huset och lagt till en extra på baksidan. Uppgraderat oss på golvvärme kontrollerna så de även går felsöka och så va de snyggare med digitalskärm. Vi har valt bort parkettgolv i vår walk-in-closet där vi ska ha mjuk heltäckningsmatta istället, mysigt! Vi valde storlek på våra arbetsbyxor vi får från Eksjöhus. Vi valde om vi skulle ha släta eller "vågiga" golvlister och vi tog vågiga, vi bytte vår ytterdörr till en mörkgrå med halvmåne fönster så de går ihop med fönstret i våra takkupor. Vi bytte även dörren till tvättstugan, en vit diskret med stort fönster som gör att de liknar fönstren bredvid. Vi flytta ett skåp med alla sladdar och rör till golvvärmen som stod i tvättstugan och blir i vägen för vårt "mediaskåp" vi ska ha på andra sidan väggen om bioduken, skönt och slippa alla sladdar! Vi ändra badrumsmöbeln på nedrevåningen till svart, så har vi svart både nere och uppe, vi tänkte att de är nog finare att de går ihop och inte ha så mycket olika överallt. Sen har vi ändrat trappen så de blir mörkbruna/svarta betsade trappsteg och vitt emellan, de fick vi ingen kostnad på än. Ja, de va typ de vi ändra. Och så valde vi bort alla vitvaror kök (förutom fläkten) och tvättmaskin och torktumlare, tvättstugemöbeln, alla hoar, alla blandare till både kök (2 st), tvättstuga (1 st) och badrum/wc (3 st), dusch-blandare (2 st) och badkarsblandare (1 st), badkar och alla garderober (7 st). Detta blev ett avdrag på ca 140.000:- inte säkert att vi kommer hitta så mycket billigare, för nästan alla blandare vi tittat på är dyrare än standarden från Eksjöhus, men de är snyggare, så vi får se hur vi prioriterar. Vitvaror måste vi byta då vi tänkt ha gasolhäll också och de från Electrolux va inte snygga då inte kanterna gick fint ihop. Nu har vi hittat en serie med svarta vitvaror från Simens och deras gasolhäll går sättas ihop snyggt med induktionshällen. Så de lutar åt att de blir deras varor vi beställer. Så är det ju Hem och Villa mässan nästa helg. Hade vart skönt om man hitta lite blandare och sånt där till ett bra pris. De tar ju ändå inte så stor plats. Hade vart bra om vi hitta ett badkar i bra pris också, men inte riktigt lika roligt att ha ett badkar hemma i vardagsrummet.
 
De blev ett långt rörigt inlägg, precis som vårt senaste möte. Nu vet vi åtminstone exakt vilka val vi gjort i huset. Vårt nästa steg är att rita upp köket hos HTH. Sen är de även dags att börja titta lite på elen. Hur måna uttag vi tänkt oss i varje rum, placering. Vart utag för lampor ska sitta, eller om man ska ha spotlights istället, lysknapp, strömbrytare och annat jag knappt begriper. Egentligen brukar man ta sånt på plats med elektrikern. Men vi vill redan nu se över ritningarna och se hur vi ska göra. Då vet vi ju exakt hur vi vill ha när vi står i huset och ska peka ut platsen för eluttaget. 

Vi behöver också skriva en lista med saker vi ska ta med snickare, elektriker och andra arbetar på plats.
Än så länge vet vi att det är några saker:
- alla nischer/inbyggda hyllor som ska göras i väggen, bland annat i duschen både uppe och nere.
- Vi ska förstärka några inneväggar för att slippa gisp och plugg, speciellt där tvn ska sitta i vardagsrummet och uppe i allrummet och även trappväggarna då vi ska ha mängder med fotografier där, inte kul att plugga allt det.