Åh, nu börjar jag drömma. Drömma om inredning och om vårt framtida hus. Nu känns det redan som att vi börjat vår långa resa. Fast vi inte skrivit något kontrakt än, men vi är nog snart där. Och idag hade vi möte med Götenehus på tomten, första gången vi träffade dom och när de frågar om vad vi har för mål till att huset är färdigställt och jag svarar "2015" så pirrar de i hela kroppen när de säger, "de borde vara klart på ett år från när vi skriver kontrakt!". Ett år? Va!? Nu ljuger dom, menar dom att vi kommer bo här nästa höst. Jösses. Och de är inte ensamma om att nämna detta herliga år. Och de ursäktar sig nästan för den långa processen. För mig känns ett år väldigt nära. Tanken har fått mig att redan börja grubbla på tapeter. Adam röstar på vitt i varenda rum. Men hallå? Jag kan fasen inte gå med på att bo i ett hus på 203 kvm i enbart vitt? Jag skulle bli deprimerad. Som att vara på mentalsjukhus. Okej, jag håller definitivt med om att man ska ha vitt och ljust i kök/matsal och vardagsrum. Så att man kan matcha med vilka färger man vill på gardiner och soffkuddar. Att vi har gjort en vinröd fondvägg i vår lägenhet har jag ångrat många gånger om. Den borde vara vit så vi kunde variera med lite övriga färger på inredningen. Så ja, Adam har rätt med att vitt är smart och bra. Så därför kan jag gå med på vitt i HELA NEDERVÅNINGEN. Men övervåning måste vi ha lite liv. Något man blir glad av. Och nu tänker jag att man kan fokusera på mönster och motiv och hålla sig till ljusa färger, då kan man ändå matcha med olika färgskalor till. Smart va? Fast när de gäller valet av tapet till klädkammaren vill jag bara gooo crazy! Färgstarkt och massa motiv, vadå, de är ju ändå bara en klädkammare fylld med kläder och skor. Jag vill bli glad av den. Och de bästa är att Adam också gillade mitt förslag. Jag tänker att man borde kunna ha mönster i ett sovrum så att man inte tröttnar på tapeten lika lätt som i ett vardagsrum där man hänger mer. Här är några av de favoriter jag hittat till vår övervåning:
 
Den här tapeten från Abigail Edwards (Seascape Winter) skulle vi kunna tänka oss att enbart ha i arbetshörnan vid vår kontorsdel i gästrummet. Men den skulle nog bli lite jobbig i ett helt rum, men för att skärma av den lilla kontorsdelen skulle nog denna passa bra.

Den här tapeten vet jag egentligen inte säkert, tyckte den va snygg och att den passade bra till kontorsdelens tapet. Så denna kanske hade vart fin till resten av grästrummet. Den är ju vit. Fast ändå händer de lite mer i den än enbart en vit målad vägg.

Här har vi samma tapet fast med olika färgskalor. Den ljusa kanske passar "bättre", men jag gillar den till vänster mer. Denna hade jag valt till allrummet. Men med tanke på att den även kommer vara i hela "hallen" uppe och trappen, då tapeten måste övergå snyggt, så kanske den ljusa till höger lämpar sig bäst ändå. Typiskt.

Här är en av de finaste tapeter jag vet. Denna tänker jag som en fondtapet i vårt sovrum. Vid sänggaveln. och resten i beiget eller gräddvitt. Sen att vi matchar med en ny grå säng eller mörkbetsad som Adam helst vill ha. Och att vi ändå har kvar den inredning i vitt och grönt som vi har i vårt sovrum idag. De skulle bli så romantiskt och vackert!


Den här tänker jag mig i Junis rum. Lagom flickig och ändå inget motiv man gråter över när man är fem och ett halvt år. Även fast jag redan idag vet att vår bestämda unge kommer vilja bestämma sina egna tapeter när hon är typ tre. Men ändå. Hon måste ju få ett barnrum trots de, det tycker jag. Då tapetserar jag hellre om när de blir dags om några år. För helt vitt i ett barnrum är jag inte mycket för. Här blir tapeten med fåglar och träd en fond vägg och de med prickar blir på de övriga tre väggarna. Så sött.
Och här kommer den. Vår glada färgklick. Jag ÄLSKAR den. Hanna Wernings verk från Boråstapeter. Alla de övriga är också från Boråstapeter, bra när man hittar från samma bolag (förutom kontorstapeten). Denna fina glada tapet tänker jag mig i vår klädkammare. Och de finaste av allt är att den påminner mig om min farmor. Hon hade en liknande tapet i min fars gamla pojkrum. I de rummet man fick sova över i som liten och när man inte kunde somna låg man och följde blommornas konturer med fingrarna. Ja tror att denna tapet skulle liva upp ett rum som är till enbart för kläder och förvaring. Och de bästa av allt - Adam gillar den också!