Idag var vi och titta till våra träd på vår tomt. De arbetade för fullt när vi kom dit och de va faktiskt ganska roligt att se när de höga tjugofem meters tallarna for till marken. Nu i efterhand ångra vi att vi inte filmade det. Men jag tog givetvis en hel del foton på förändringen. Vår skogiga tomt som haft så tätt med träd att man har haft svårt att se att de stod en stuga där förut, nu ser man rakt in. Kalt och naket. Vi som har haft insynsskydd av träden mot alla grannar runt omkring. Nu ser man varenda hustak från vår framsida. Men när vårt hus placerats där känns de nog bättre. Vi ska ju dessutom spara en del träd, spcellt på baksidan. Och så är de ju skog runt om kring vår tomt, så naturik är den fortfarande, men den är inte alls så skogig som vi ville ha den från början. De kommer nog bli så att vi kommer plantera en hel del träd och försöka få tomten så uppväxt de bara går igen. Skogstomt är ju bara så fint.

Här ser man lite vita ränder på några få träd på framsidan. De är de träd vi tänkt spara, närmast till vänster är en ek och en liten tunn björk (som knappt syns). De kommer hamna bredvid garaget. Bakom dessa till höger är en gammal tall, de kan hända att den hamnar för nära vårt husbygge, men vi hoppas på att kunna spara den.


Här hamnar vårt framtida hus och ungefär här på jordkullen kommer nog vårt trädäck att byggas i sinom tid.


Några få träd kvar på framsidan. De trädet som står med en röd stång mot sig fälldes bara några minuter efter jag knäppte bilden.


Här ser man tydligt hur många grannar vi har som just nu kan se rakt upp till oss. Vår närmsta granne (den grå kuben som just nu byggs upp) känns som de är betydligt närmare nu när de blev så öppet. Innan har de känts som att vi var "ensamma" vid vår lilla skog. Man har inte ens sett de andra hustaken innan träden föll till marken. Som tur är kommer huset skymma och vi kan plantera buskar och annat mot grannarna. För man vill ju gärna ha lite privatliv. Himla tur ändå att vårt hus ligger uppanför de andra, då har vi bättre insyn till dom är vad de har upp till oss.


Under trädhögen kommer vår vardagsrum vara och de två oranga gubbarna står i vårt framtida kök.


Några markerade träd kvar som ska ner.


Vi såg att en lampa lyste inne i stugan när vi kom och tyckte att de va konstigt då stugan är låst och även stort hänglås på dörren. Vi tänkte först att de va trädfällarnissarna, men när de berättade att lampan tändes igår tyckte jag att de lät spökligt. Otäcka spökstuga.


Jordhögen till vänster är tomtgränsen mot grannen nedanför, där de håller på och bygger för fullt.

Även om de ser lite tomt ut och känns lite sorgligt så tror jag att vi kommer få de fint här och trivas oerhört bra.