Oj, bloggen är ju verkligen inte aktiv längre. Trots att vi faktiskt fixar och piffar fortfarande med huset. Nu under vintern har det kanske mest handlat om piff inomhus. Som att vi möblerat om i dotterns rum flertal gånger, eller att vi äntligen har hittat en Chesterfield fåtölj, tog bara två år. Bättre sent än aldrig. Sen hitta vi en fin kohud att ha till. Och det bästa med kossan är att den levt lyckligt på en gård hela sitt liv, man har bara tagit vara på det som kan användas efter livet. Känns fint att den har små ärr och märken från ett tidigar liv. Sen har vi även äntligen hittat en stor spegel att ha över sängen. Va också på tiden. Men visst, det fattas prylar i en del hörn. Det tar tid att få ett hem som man vill ha. Nu önskar jag att vi snubbla på ett schysst sideboard som passar att ha till fåtöljen, kanske en marockans fotpall, en jordglob som minibar och så har jag nog lyckats fixa en gammal golvlampa från min moster med engelsk hubertusjakt på. Kommer nog passar fint till vår lilla läshörna. 


Nu längtar vi till våren, lämna boet här inomhus och få börja plantera och greja i trädgården. Det känns som det är en hel del att börja planera, förra året han vi med all grovplanering i trädgården, häck, gräsmatta och altan. I år blir det mer fokus på rabatter och blomster. Sånt där som är vackert och roligt! Pallkragar ska flyttas och mer fruktträd ska planteras. 

3 kommentarer

Hevi

10 Apr 2017 07:41

Hej!
Undrar vart ni var någonstans när ni monterade ert IKEA kök ? Vi får tydligen inte montera i huset ....

Svar: Oj? Men vi/med hjälp av snickarna till och med monterade det på plats i köket. Inte för att det va så populärt med alla IKEA skruv och instruktioner ;) men det va inte en tanke på att vi skulle vara någonannastans?! Bygger ni också med Eksjöhus?
Frida Andersson ♛

Hevi

18 Apr 2017 23:29

Hej, det stämmer. Vi bygger nära er och jag kommer ihåg att Niclas tog er som exempel men nu pga byggarna tog tillbaka det. Vilka byggare hade ni?

Svar: Va spännande att ni bygger här i närheten :) roligt att höra att Niclas minns oss än :D haha! Vi hade Melanders bygg, tror jag de hette. Väldigt nöjda med dom, det var Niclas som rekommenderade dom till oss :)
Frida Andersson ♛

Hevi

18 Apr 2017 23:35

Hur lång tid tog det att bygga ihop stommarna och hur många var ni? 😬

Svar: Oj, minns inte exakt, men vet att vi räknade med förre arbetsdagar än vad det tog. Tror vi räknade med två dagar på två man. Men sen krånglade lite, vi hade fått vissa delar fel och något saknades, så med två extra besök på IKEA för att komplettera tog det nog ca 4-5 arbetsdagar. Och då arbeta de inte bara med köket under den tiden utan snickrade och gjorde annat också :) Så svårt att komma ihåg exakt.
Frida Andersson ♛

Kommentera

Publiceras ej