Nu är vår trasiga stenmur som gick sönder när grannarna sprängde och skyvla bort all skog intill för att bygga bostadshus utbytt. Ännu ett skäl att man saknar den naturrika skogen som granne. Det har varit otroligt infekterat och invecklat dessa möten med rättigheter och skyldigheter angående att reparera vår trasiga älskade stenmur. Men efter många funderingar kom bolaget som förstörde muren på att det var nästintill omöjligt, då kunde dom gå med på att ersätta den med en häck. Vilket vi först inte alls var sugna på. Och när vi till slut kom överens om en thujahäck, så hände ingenting. Månader gick. Vi fick tillslut höra att häcken också var omöjlig då det var berg under muren och det går ju inte plantera och gräve ner en häck på ett berg. Min man har haft x antal möten, mejlbombat och varit på dessa människor rätt bra. Och idag har vi en häck där. En fin sådan. Det tog tid. Men tillslut stod de för sitt misstag. De var ju faktiskt dom som sprängde sönder vår mur, dessutom utan förvarning för sprängning, då de bara sprängde "lite till" efter spräningsperioden utan mätare och allt, men det är en annan historia. Sen att de som faktiskt förstörde muren inte var dom som fixa detta ändå är ju också en annan historia de också. Därför att bolaget kände att det inte hände något med dom markarbetarna så de fick hyra in nya. Ja, ni hör. Ingen lätt historia att göra kort. Men så här blev resultatet. De fick höja marknivån och lägga stockar som stödmur för att kunna plantera på berget, men som ni ser, det var med andra ord inte omöjligt. 

 
Tanken är att vi ska så vilda ängsblommor här vid häcken, runt eken. Tror att det kommer passa bra till vår naturtomt. Några år tillbaka, innan de plöjde ner alla träd här på vår tomt. Så var denna del full med blomster och ängliknande blommor. Tror att det både kommer bli vackert och lättskött. Vi vill nämnligen inte ha mer gräsmatta än vad vi har. Det räcker med det som ska klippas idag. Och vi är glada över att halva tomten är en skog med blåbärsris. Också väldigt lättskött och gott. 
 
Här är några tillbakablickar på denna gamla del av vår trädgård. Det har hänt en hel del kan man verkligen se. 
 
Förväl vackra gamla stenmur. Vi saknar dig faktiskt. Men är lyckliga över att vi kunde reparera och laga den delen av stenmuren på andra sidan där den gamla grinden tidigare satt. Så vi har ändå en stenmur kvar på tomten. Fast det bara är en liten del så finns den kvar. 
 
 
Så har det redan gått två år sedan vår kontrollbesiktning och vi fick flytta in i huset. Vi valde självklart att genomföra en tvåårsbesiktning. Vilket man själv får kosta på sig och boka in en tid med bestikningsman, husbolaget och eventuellt snickare, målare och elektriker. I vårt fall var det vår besiktningsman och snickare som deltog. Det känns skönt att huset kontrollerats och inte hittat några stora byggfel eller fargliheter. De små anmärkningar som hittades va de fyra punkter vi redan hade noterat själva som att: ena altandörren är trög, täckbricka på vissa dörrhandtag är lösa och kan roteras, ett skavmärke på en dörr och att värmesystemet är felinställt då det är anpassat efter radiatorer på övervåningen men vi har de enbart på undervåningen. Någor vi nämnde för VVS när de installerades men inte gjordes något åt och vi inte lagt ner mer enrgi på det. Så detta ska fixas. Och så är det givetvis några sprickor här och där vid taklister, vilket är helt normalt i ett nybyggt hus. Så vå känner oss nöjda med tvåårsbesiktningen. Inväntar att de ska höra av sig för en tid att fixa till småjusteringarna. Det som kändes allra bäst var att vi i princip hade lovat vår snickare att vi inte skulle ha en lastpall som trapp vid entrén nästa gång han kom hit. Och han såg nöjd uta att vi hade hunnit med mer än baar en trapp. Vi som tycker att det går långsamt fram i trädgården och med alla projekt. Lugnande att någon utomstående faktiskt tycker motsatsen! :) 
 
 
 
 

I somras köpte vi en bod, av Huddinge gymnasiet som sålde ut sina elevbyggen. Vi målade den i somras i samma färg som huset och piffa till den. Vi har dessutom byggt en hylla på ena kortsidan för planteringsjord och hängt stegar och annat som tar plats på baksidan. Inuti boden har Adam byggt hyllsystem och skenor man kan dra ut med spadar och krattor och annat. En liten redskapsbod som rymmer mycket. Men vi är ändå i stort behov av ännu ett förråd. Längtar tills vi bygger ett garage, så vi kan förvara prylar där. Inser att det är några år fram i tiden innan garaget står där. Allt går liksom inte på en gång när man bygger hus. Man startar från noll. Så vi får bita ihop och använda vårat fjärde sovrum som förvaringsutrymnme ett tag till.