Idag börja äntligen altanbygget. De har börjar gräva hål för plintar. Dessvärre bor vi ju på ett berg har vi insett då de knappt kunnat gräva, eller så har de fått fram rester från den gamla rivna stugan som tydligen är begravd här under. Så de kommer nog få borra en hel del också. Förhoppningsvis är de färdiga med grävandet imorgon och kan gjuta på fredag och så håller vi tummarna för att allt virke kan hinnas leveras till helgen. Jag känner mig så lycklig. Äntligen en altan att njuta av. Kommer nog spendera hela sommarlovet här hemma på altanen, i hängmattan mellan de båda björkarna. Underbart. Ser mest fram emot att få köpa nya utemöbler och hängmatta. Är oerhört sugen på ett stort runt bord, känns praktisk för sociala sommarkvällar. Och så två solsängar i söderläge som man kan bättra på solbrännan i. Är nog nästan gladare över den här altanen än när själva huset va färdigt. I höst har vi bott här i två år. Förra sommaren var hemsk, att ha en stor trädgård man knappt kunde vistas i då det var ogräs och lera i halva trädgården. Nu har vi äntligen en gräsmatta och gångar och häck och rabatter. Känns ju ännu bättre att snart ha en altan också. Kommer man kunna njuta av hemmet även utomhus hela sommaren. 
Detta är den aktuella ritningen Adam skissat nyligen. Så kommer förmodligen altanen se ut sen, men även med insynsskydd och staket på vänstra delen, till höger blir det utan staket då marken är högre och det bara blir ett litet steg upp till altanen. 

Så här såg de tidigare skisserna ut, inga stora förändringar, men vi har ändrat vissa mått och även att utbyggnaden mellan träden kommer bli ett etage lägre, då det inte får överstiga 120 cm över marknivå, då det krävs bygglov i så fall. För då behöver vi göra en trapp ner på den delen för att vår tomt är så kuperad och i olika nivåer. Staketet ska givetvis inte vara framför trappen heller, det var nog bara svårt att skissa upp korrekt.Man ser att det är mycket sten, tegelstenar från stugan och berg här under. Inget lätt grävarbete inte. Tacksam att vi inte ska bygga den själva. 

Kommentera

Publiceras ej