Adam är så duktig med att skissa upp saker i SketchUp, tycker jag, även om han ibland tycker sig vara amatör. Men jag tycker att han får allt så realistiskt och genom hans ritningar får jag en väldigt tydlig föreställning över hur huset kommer bli när det är färdigt. Nu har han lagt ner lite extra krut på trädgården och altanen.

Här har vi framsidan. Så här kommer det se ut sen när garaget är på plats. Förhoppningevis kanske det står där redan 2015, eller så får vi invänta några år och leva utan garage ett tag. För det är ju inte gratis att bygga garage, speciellt inte när man byggt ett stort hus innan.
Här ser man hur vi tänkt ha gångar och sånt, garageuppfarten tänkte vi asfaltera, lägga stenplattor som gång till huvudentén och ha någon form av småstensgrus till groventrén till tvättstugan. Så att man som gäst förstår vart man ska gå in. Här ser man också hur vi tänkt oss med dekorationsstenarna, vid garageplatsen blir det enbart stendekoration och i andra hörnet blir det också stenar men lite mer växtlighet också.

Här ser man hur det ser ut på baksidan när det är kvällssol. Det är något i den här stilen vi tänker oss att vårt trädäck ska se ut. Vi gillar att det är staket och insynsskydd mot grannens håll och att vi har öppet mot vår fina södra del av trädgården. Vi gillar även att ha stora trappor. Här ser man också björkarna som vi ska ha hängmattan mellan och den stora tallen som är bakom garaget.
.
Och här har vi baksidan när solen har gått ner. Otroligt att man till och med kan få med sol och skuggor i programmet.

Så här öppet ser det inte ut i verkligheten. Hela denna nerförsbacke på baksidan är full av träd, buskar, rosor, nypon, berg och blåbärsris. Och vi skulle till och med kunna tänka oss att plantera lite mer barrträd här. Så att det blir ännu tätare och bätte insynsskydd. Men vi vill ju även att solen ska nå upp till vår trädgård utan att massa träd täcker, så vi får se hur vi gör. I den vänstra hörnet längst ner, har vi tänk att inte häcken ska mötas. Utan att det ska vara en stor grupp med buskar som växer upp bra på höjden. Detta för att få ännu mer insynsskydd från vägen nedanför och grannanrna på andra sidan vägen. Den ljusa stigen som ligger till höger om vår tomt är den tidigare vägen som hört till vår tomt, nu är det kommunens. Mot denna stig/gammla väg har vi en vacker gammal stenmur som är följer hela denna sidan av trädgården, sen en öppning i mitten med en grind som var öppningen till det gamla topret. Vi tänker skaffa oss en fin ny grind, i svart smide, och bevara den fina gamla stenmuren.

Här har vi huset/trädgården mot vår närmsta grannes håll. Vi är så nöjda att vi planerat och tänkt på allt. Som att inte ha stora fönsterpartier åt detta håll, istället har vi små liggande fönster i vardagsrummet och så har vi planerat att ha gästrum och kontor på övervårningen. Rum som inte spelar så stor roll om de ligget mot grannen. Grannen däremot har ett fönster på säkert 4 meter mot vårt hus. Kan inte vara lika trevligt för dom att sitta och titta rakt in i vår husvägg och häck. Så vi är otroligt nöjda att vi planerat så väl, även om det tagit väldigt lång tid.