Nu var det ett bra tag sedan jag hälsade på i huset. Idag tog jag med mig min mamma dit som var här på besök. Himla kul att få visa upp även insidan av huset. Även Juni var med och hon blir ju så lycklig när hon får komma till huset. Det syns att hon längtar till det blir dags för flytt. Nu är det inte långt kvar heller. Om mindre än en månad är det dags att skola in Juni hos den nya dagmamman som bor i närheten av vårt hus.
Det hade hänt väldigt mycket i bygget. Jag tycker att de arbetar så oerhört fort. Nu fanns det tak och taklister på hela övervåningen. Vilket gjorde en stor skillnad emot hur det såg ut innan med alla elkablar som hängde i taket. Kakelsättaren var där och jobbad för fullt idag. Han började med kaklet igår och han var nästan klar med alla väggar i det lilla badrummet och hade precis påbörjat golvet i tvättstugan. Och han började med kaklet igår. I slutet av veckan är säkert allt kakel i badrummen redan klart. Ska bli ännu mer intressant att se hur kaklet i det stora badrummet kommer se ut.
 
Nu är det som sagt bara 71 dagar kvar till slutbestikningen och det börjar kännas. Det märks att alla börjar lägga in en högre växel. Och cirka 3 veckor innan slutbesiktningen behöver allt va klart till kontrollbesiktningen. Vilket betyder att i slutet på augusti borde huset se nästintill klart ut. Jösses va fort det går!


Skjutdörren är monterad mellan vårt sovrum och vår walk in closet. Tycker det blev jätte fint!

Vår walk in closet med stängd skjutdörr.

Allrummet på övervåningen känns så stort! Här tänkte vi oss ett "litet" tv-rum till barnen (om det blir fler barn). Men vi inser att detta tv-rum är större än det tv-rum vi har idag. Jätte skönt med ett luftigt stort rum som barnen kommer kunna leka och se på film.

Allrummet från en annan vinkel, till höger i den lilla vinkel kommer tvn att placeras. Att vi gjorde en inbyggnad just där är för att på andra sidan väggen är kontoret och vi har valt att ha skrivbordet i en liten inbyggnad. Tycker att det blev lite mysigare med lite vinklar och inte bara enkla fyrkantiga rum.

Fönsterpartiet i allrummet. Så fint ljusinsläpp det blir här. Vi har även samma placering av fönstren i utbyggnaden på undervåningen, men de fönstren är större och går längre ner. Dock går det knappt fotografera där då det är så himla mycket grejer placerade mitt framför fönstren. Ska bli skönt att se hur allt ser ut när det är mer ordning.

I allrummet har vi också en lucka till vinden. Fint med lister runt den också.

Junis rum kändes så ljust och fint med taket och taklister nu. Efter spacklingen är det snart dags att börja tapetsera här! Roligt!

Kaklet i lilla badrummet nere är på plats. Här ser man hur det blir med de två nischerna som är intill duschen.

I fönstren valde vi att ha matta aliminiumlister som kakellist, tyckte jag blev stilrent då de smälter ihop med de andra. Blev väldigt fint att ha kakel i fönsterniscerna också.


Den vägg som är kvar att kakla är där duschen, handfat och toaletten ska vara. Den väggen som vi är mest nyfikna på då det även kommer vara mosaik i duschhörnan.

I vardagsrummet nere har de påbörjat att sätta taket. Så nästa gång vi åker till huset är nog det tak på undervåningen också.

Vardagsrummet. Väggen till höger blev jätte bra med alla extra uttag vi valt till för HDMI, ljud och bild och allt vad det nu  var. Man ser även på bilden över hur utagen till projektor och högtalare blev på motsvarande vägg.


Här är golvet i tvättstugan påbörjat. Är så oerhört nöjd över att jag fick med Adam på idéen om att ha rutigt golv och att inte ha det klassiska rutiga utan att sätta 2x2 plattor för att bilda en större ruta. Jätte snyggt! Sen att vi inte tog svart vitt utan valde att ha grått istället för vitt gjorde att golvet såg lite mjukare ut, blev inte så skarpa kontraster emot varandra. Himla kul att få se hur ens idéer blir när de färdigställts, för det har verkligen inte varit lätt att föreställa sig hur allting blir ifrån en ritning.

Kommentera

Publiceras ej