Idag kom köket levererat av IKEA. De skulle komma mellan kl 9-15, men ringde redan kl 08.00 och sa att de var framme. Den där förvaringen att de vs på gång som skulle skriven halvtimma innan leverans funka inget vidare bra. Himla tur att plattsättaren var där och fixa det sista innan han går på semester. Så nu är köket inne i huset. Dock i kartonger. Om någon vecka kommer de packas upp och börja byggas ihop. Längtan är enorm. 

Vi spana även in det stora badrummet på övervåningen som hade fått kakel på väggarna och klinkers på golv och även i bastun. Så snyggt det blev! Det är bara nischen i duschen kvar och så ska de fogas också :) 

Juni fick för första gången följa med upp på övervåningen. Känns lite obehagligt när inte trappen är på plats än och låta henne gå på en stege, men med mycket hjälp gick det fint. Så hon fick gör första gången ta en titt i sitt rum. Så lycklig hon var. De var bara hennes rum och ögonen lyste av glädje över hennes nya stora rum. Om några veckor ska det börja målas och Junis rum är ett av de rummen jag längtar efter att få se det färdiga resultatet. 

Juni ifrågasatte varför väggen va så konstig i vårt kontor. Hon såg en aning skeptisk ut till att vi ska ha skrivbordet i vår lilla utbyggnad. Jag tror det kommer bli jätte fint! Skjutdörren till vår walk in closet var väldigt poppis, Juni tyckte det var orättvist att inte hon hade någon skjutdörr. Och hade svårt att lämna skjutdörren ifred. Tidigare har jag aldrig fokuserat på att titta ut genom fönstren. Händer alltid så mycket inne i huset och alltid något nytt som är gjort som man ska titta på. Idag gick jag och Juni omkring och titta ut genom varenda fönster. Så himla rogivande utsikt. Här nedan är utsikten från vårt sovrum och även ut til balkongen vid vårt sovrum. Ångrar verkligen inte att vi sparade så mycket träd runt omkring. Ger ett lugn att titta ut på naturen. 

Medan ikea lasta av köket lekte jag och Juni även en stund i trädgården. Fick se att paradisbusken som jag beskärde tidigt i våras långt me vid fotknölarna har växt till sig ordentligt! Hoppas på att den blommar nästa år. I år klarar vi oss utan blommor när vi ändå inte bor här än. Vi hitta även ett blåbär, vårt första blåbär i från vår trädgård, i alla fall för i år, förra året mumsa vi i mängder, så det dröjer nog inte förrän blåbärsbacken är full av goda blåbär. 


Här är köket, 2 ton kök, inte klokt att ett kök kan väga så mycket som 2000 kg och då är det utan vitvaror, hoar, blandare, bänkskivor. Alltså bara kökstommar som väger så otroligt mycket! Rejält kök! ;) 
Såg att vår trapp även kommit! Blev väldigt glad över att se att färgen på trappstegen var precis så mörka som vi vill ha dom. Jag är så nyfiken på hur den kommer se ut på plats och när den är inklädd. 

Just nu har alla som arbetar i huset semester. De har haft det hela denna veckan och ska ha fram till vecka 32. Det betyder att allt står stilla i bygget. Vi har varit där och kikat in genom fönstren och nu har vi tak överallt på undervåningen också, det ser till och med spacklat ut på vissa väggar. Direkt efter de semestrat klart ska det börja målas. Spännande! Vi har dock inte nämnt någonting om färgval eller tapeter till någon än. Vissa dialoger under ett husbygge är ju sådär. Ofta man får reda på att "NU behöver ni bestämma er vad ni ska ha för vi börjar med det nästa vecka... eller imorgon!" Så jag är himla tacksam över att jag och Adam pratat ihop oss om mycket långt i för väg, vilket har gjort att det inte varit så jätte svårt att ta beslut på plats. 

Det som ska bli mest spännande nu är att köket levereras på tisdag. Och alla är på semester. Alla är bortresta. Ingen är i huset och kan ta emot leveransen. Och vi får inte ha tillgång till någon nyckel. Vi har bara lyssnat på vad vi har blivit tillsagda "beställ köket med leverans ca 8 veckor innan slutbestikningen". Sen har visst inte snickarna tänkt på att de har semester då. Så det ska bli intressant att se hur detta löser sig. Någon måste ju avbryta sin semester, vem det nu blir.. elektrikern, plattsättaren, målaren eller någon av snickarna, det återstår att se på tisdag. Spännande! Ikea är inte så himla konkreta eller tydliga heller då vi fått leveranstiden kl 09-15! Vilket i princip är hela dagen. Lite svårt att få någon att vara där bara för att vänta in dom. Hade varit enklare med en fast tid. Jaja. Vi visste att huset skulle bli påverkad av semestertider. Det har vi räknat med redan från start. Så vi är ändå på gott humör. Allt går ju ändå enligt planerna (än!). 
Ikväll klickade vi hem alla blandare, det vill säga 6 st (kök,badrum,toa och tvättstuga), diskbänk (hoar till kök), badkarsblandare med duschslang och vårt badkar. Allt detta för ca 23.000:- från hemvaruhuset då de hade otroligt bra priser som var nersänkta fram till idag, plus att man fick 5% rabatt på hela köpet när man handla för mer än 10.000:-. Vi tog alla dom blandarna som jag tidigare skrivit om i ett inlägg under kategorin blandare. Skönt när man väljer ut sånt för flera månader sen och inte ändrar sig på vägen, då är det nog rätt. Mest nyfiken på den där vattenfallskranen vi ska ha i lilla badrummet nere. Nu är vi relativt lugna angående varor vi ska ansvara för att beställa. Allt är nästintill fixat. Är ett par lampor kvar till utebelysningen vid balkongen och baksidan vid altanen. Men vi hittar inget passande och vill inte köpa bara för vi ska ha, vi vill ha rätt från början. Så vi letar vidare. Sen har vi ju stenbänkskivan vi ska beställa, men det blir efter köket är på plats. Och så något vi måste ta tag i snart, heltäckningsmattan som ska vara i vår walk in closet. Den behöver vi hitta! Så ni får gärna bidra med tips på vart man kan hitta bra heltäckningsmattor till bra priser!