Jag tycker det är rätt svårt att hitta den stilen jag vill ha i vårt hem. Ännu svårare att hitta en stil att komma överens med Adam om. Han tycker vi har det schysst idag, med möbler blandade åt alla håll och han tycker inte alls det är fint att ha ett tema som genomsyrar hela hemmet. Vilket jag kan tycka är jätte snyggt. Men nu börjar vi äntligen hitta en klassisk stil som vi båda fastnat för. Åtminstone till vårt vardagsrum. En stil åt de engelska klassiska hemmet. Den hade vart ännu mer fulländad om vi hade valt väggar i beige/ljusbruna färger. Men att gå ifrån den trygga vita väggfärgen är inte ens att tänka på, och Adam är inte den lättaste att förhandla med när det gäller inredning. Vilket kan vara problimatiskt då vi har väldigt olika smak emellanåt. Tills vi hittar de där guldkornen som vi båda bara älskar! Jag tycker att det hade vart snyggt med denna eliganta new england stil till vår new england villa och det skulle dessutom passa bra till vårt mörka moderna kök. Vi har redan många detaljer som passar in i de blivande vardagsrummet, som älghorn, troféer, ljuslyktor, silver dekortioner, pläd/pälsar, prydnads renar, fotogen lampor. Sen kommer det stilrena mörka biljardbordet med svarvade ben bli pricken över i:et. Speciellt med snygga karmstolar till. Gärna med tidigt 1900-tals stil. Min gamla kristallkrona har jag gett upp hoppet på, men jag tänker införskaffa mig en ny, i samma rokoko stil, det är Adams plan också. De är även grymt snyggt med chesterfield fotöljer, vilket skulle passa grymt bra in, synd bara att sofforna är så obekväma, för så långt tänker jag inte gå i min inredning, att jag får sitta obehagligt. Men man kan ju piffa till en ny modern hörnsoffa med mycket prydnadskuddar, plädar och renpäls. Supersnyggt! Jag har en hel del gamla arvgods och de skulle göra sig bra ihop med lite nya köp och aktionsfynd. Vi har också tänkt oss en stor väggspegel i silver, även den i rokoko. Ja, som sagt. Jag tror vi har hittat vår stil. Eller en ny blandad stil. Som inte innebär ekmöbler från ikea eller färgstarka fondtapeter. Nu vill vi ha stilrent, mjukt, romantiskt och hemtrevligt.
Här nedan finns det inspirationsbilder från instagram.


Fick besked av vattenfall att de äntligen stänger av vår el till vår stuga på tomten. Avstängningen sker imorgon. Alltså kan vi riva sommarstugan efter imorgon. Nu går det undan. Förändringar sker fort just nu.
Vi håller just nu på att formulera kontraktet med de som ska göra grunden/plattan åt oss. Men Adam är petig och ser till att inte vi skriver på något som inte känns tydligt och klart. Dessutom försöker han förhandla priset. De är nämligen så att allt man väljer extra till grunder får man betala fullpris på PLUS 20% extra av priset till firman. Snacka om överpris. Husbolagen tar ofta mellan 10-15% extra. Så vi tyckte det var lite väl att ta i. Därför försöker Adam just nu förhandla. Sen tyckte vi det var oklart i kontraketet när grunden ska påbörjas ( vi vill ha ett mer exakt datum) och när den ska vara färdigställd. Och vad som händer om den inte är färdigställd i rätt tid. Då är de ju grundbolagets fel om huset försenats, så då vill vi ju ha ersättning för det. Ja, som sagt, jag är inte orolig att bygga hus när jag har Adam. Han har stenkoll på allt. Känns tryggt. Så inom de närmaste veckorna kommer stugan vara borta och en grund kommer vara påbörjad. Om mindre än tre månader kommer huset levererat till oss. Häftigt.