Igår besökte jag och Adam antikmässan medan Juni var hemma och busa med farfar och Marianne. Skönt med lite egen tid på tu man hand. Kunde gå i lugn och ro och titta, ta en fika utan stress och bara hålla handen utan att behöva ha ansvar för någon annan en sig själv. Sånt där som föräldrar behöver unna sig emellanåt. Själva mässan va kanon. Dock va alltid ganska saftiga priser på. Åtminstone sånt vi fastnade för. Som enorma oljemålningar eller stora möbler och annat. Dessutom har vi ju ingen plats i vår lägenhet. Så duktigt nog kom vi hem tomhänta. Vi får återkomma nästa år när vi har ett större hem att fylla med gamla historier. För vissa saker vi fann var helt klart prisvärda. Som kristallkronor. Litografier. Stolar (som vi redan har för många av som vi fått av min mamma som jag redan nämnt). Uppstoppade djur var otroligt billigt om man jämför med andra auktioner och näthandel vi tittat på. Adam var sugen på ett uppstoppat vildsvin men jag tyckte de blev lite väl mycket. Man vill ju inte att hemmet ska förvandlas till ett muesuem heller. Något som jag älskar är porslin. Och det kunde man ju verkligen inte få nog av på mässan. Det fanns överallt. När dessutom är historiskt tycker jag att det är ännu mer intressant. Sen ska vi inte ens nämna hur häftigt de är att stå och kunna pilla på äkta Carl Larsson målningar och orginal från Anders Zorn. Jag tycker det är väldigt häftigt. Vi kommer definitvit komma tillbaka nästa år, och då hoppas jag att vi inte åker därifrån tomhänta.
Har hittat en både snygg och praktisk förvaringsmöbel till Junis alla böcker. Dock kostar den lilla hyllan hela 1800:- och det tycker jag är på tok för mycket överpris för några plankor som byggs ihop. Det står att hyllan ska kunna förvara hela 85 böcker, jag är lite skeptiskt till det, då det är ganska tätt mellan hyllplanen och då får endast mindre böcker plats. Hyllan har ett djup på endast 7 cm. Så jag tänkte att om den skulle vara 10-11 cm istället hade man fått plats med fler böcker framför varandra. Och hyllans höjd är 115 cm. Men om man även hade gjort den högre, säg 130-140 cm istället. Så hade det rymts fler böcker om man gjorde mer mellanrum mellan hyllplanen. Eller lägger till ett femte hyllplan. Ja, jag är liksom inte helt nöjd med hyllan som den är, så då är ju priset ännu mer dumheter. Jag har en så himla tur att min pappa är utbildad möbelsnickare, arbetar som både träslöjdlärare, snickare och fönstersnickare. Så han kan bygga den här fantastisk fina bokförvaringen till Juni. Lagom till inflyttningen i huset. Eftersom jag sparat på mängder av mina gamla barnböcker och Juni har fått många böcker på födelsedagar, jul och även vid bokreor så är en sån här möbel verkligen nödvändig i hennes rum. Just nu har vi alla böcker färgsorterade i hyllan Expedit från IKEA. Men alla böckers olika storlekar gör att en del böcker knappt syns och så ser det väldigt stökigt ut. Att ha en hylla där man ser bokens omslag istället för bokryggen är ju betydligt bättre för mindre barn. Så att dom kan se vad dom är sugna på att läsa utan att behöva riva ut hela bokhyllan. Himla tur man har en genirös och händig far. De räcker med en beställning och en beskrivning så fixar han det. Han ska även göra en stor trälastbil där man kan tippa flaket. Minns så väl att min bror hade en sån, och han satt i flaket och tippade sig själv, han körde ALLT i den där lastbilen. Juni skulle älska en sån. Och jag tycker det är himla vackert med leksaker i träfärg som bara är betsade. Den där lastbilen ser vi fram emot att se henne leka med, speciellt när vi har större yta för den! Tack pappa för att du är så himla snäll och duktig! :)

Just nu är antikmässan i Älvsjö. Den pågår hela helgen. Jag och Adam ska dit på besök på söndag och hämta lite inspiration hur man kan få in snygga antika detaljer i ett nytt hem. Vi tycker nämnligen det är väldigt snyggt att blanda nytt med gammalt. Charmigt och hemtrevligt. Så på söndag kommer Junis farfar och leker med henne ett par timmar medan jag och mannen får en lugn stund för oss själva att gå och kika. Ser fram emot att bara njuta av egentiden, hålla handen, inte behöva ha ansvar över någon annan än sig själv. Även om det bara handlar om några timmar så är det skönt att få snacka lite hustankar och mysa ihop. Ser fram emot vår vistelse!