Idag kom en snubbe med färjan från Estland. Han skulle mäta våra bänkskivor och lägga in beställning till oss på en svart graitskiva. Sen skickas stenskivorna från Estland med färja. Lite bökigt. Knappast miljövänligt. Lång frakt. Men betydligt billigare pris än vad vi hittat hos andra företag. Med granitstenskiva på både köksö och på hela långsidan av bänkskåp, med hål för 90 cm häll och hål för två stycken hoar, 4 små hål för blandare, pop-up-eluttag i köksön och det sista för en knapp till avfallmaskinen i diskhon. Med lite rundade hörn och fasade kanter. Sen beställde vi till även två extra fönsterbräder, så de blir i samma sten som skivan i köket. Allt detta kostade 27.000:-, alltså både för arbete, montering, frakt och material. Bra pris. Himla tur Adam kan flytande engelska, för om jag skulle beställt den där skivan hade vi garanterat fått något knasigt! Nu känner jag mig inte det minsta orolig! 
Om ca 2 veckor har vi vår bänkskiva på plats. 

Plattsättaren är färdig med all klinkers i hallen! Skit snyggt! Jätte glad att vi valde ett melerat golv. Även om kakelspecialisten uttryckte sig att det inte var det bästa klinkersen för smuts syndes tydligt så vet jag inte om jag tror på det lika mycket nu när jag ser det på riktigt! 


Älskar att vi gar en helglasad altandörr precis mitt emot ingången. Den liksom bjuder in en till trädgården och släpper in så fint ljus! Här är fotat från andra delen av hallen/lilla badrummet. 
Vi har ju inte tänkt på att alla trösklar kommer färdiga eklaserade. Så vår tanke är att göra dessa mörkare. Om det nu behövs? Mot klinkersen stör det inte jätte mycket?! Frågan är om det stör vid det mörka parkettgolvet.
I lilla badrummet har vi fått mosaiken på väggen. Blev bra, bättre än jag föreställt mig. Skönt det! Lite svårt att få en rättvis bild. Mosaiken är skiftande i massa olika nyanser. Och nu är ju det precis färdigt så fogen lyser ganska mycket då det inte är ordentligt avtorkat än heller. 

Målaren har tapetserat över den vita plåtluckan till ventelationen till köksfläkten. Schysst att han fick till så bra mönsterpassning! Luckan blev väldigt diskret! 
Elektrikern har börjar få upp en hel del lampknappar och eluttag nu. Det gör en otrolig skolan än att ha massa runda hål i väggarna överallt. 
Jag är så överdrivet nöjd med våra snygga lister och att vi valde att ha sockelklossar i hela huset. Det göra att huset ser klassiskt gammeldans ut. Himla charmig detalj. Smått med det gör en himla snygg känsla. Vi hade exakt dessa lister och klossar i mitt barndomshem. Sen är min far också förtjust i den klassiska gamla stilen. Roligt att både jag och Adam tycker att en sån liten detalj är viktigt. 

Här är utsikten från vår balkong som är vid vårt sovrum. Alltså jösses. Denna utsikt är så rogivande. Den är inte ens jämförbar med vår balkongutsikt vi har idag. Byter gärna ut höghus, hustak, vägar, lyftkranar och hotell mot denna fina lugna natur. Mot horisonten, uppe på höjden är naturreservat. Vilket är ett stort plus. Det betyder ju att denna natur kommer bevaras så här. Det som inte är jätte tilltalande är väl tallen som står närmast. Men vi ville spara något träd utanför vårt sovrums fönster och det bor mycket fåglar i den. Jag hoppas att den ska piggna till nu när den har mer plats utan all skog som stod tätt och dessutom får mer solljus nu. Men den är långt i från ful. 

1 kommentarer

Emma

20 Aug 2014 16:10

Allmogelister och sockelklossar är så fint! Har vi också. :-)

Kommentera

Publiceras ej