I förmiddags fick vi ett oväntat telefonsamtal från Estland. Att våra stenskivor redan var påväg över till Sverige med färjan. Jisses! Det var bara en vecka sedan de var här och måttade. Och de tippade på 2-3 veckor leveranstid, och bara de tyckte vi lät snabbt mot många andra företag. Men en vecka var ju nästan så vår snickare trodde vi skoja när vi sa att de redan skulle komma idag. Hade han nog aldrig varit med om innan.

Så Adam och min svärfar åkte dit för att möta upp estländarna och ta emot stenskivorna. Bara den långa smala skivan vägde mellan 150-200 kg och den bar de båda estländarna själva. Men sen den stora fyrkanten som var till köksön var enorm och vägde betydligt mer, så där fick Adam vara med och hjälpa till att få känna hur några hundra kilo känns i vikt. Hjälp. Men de gick bra. Allt kom på plats. Tog tydligen en himla tid bara att få allt på rätt plat och finjustera allting väldigt länge. Men nu ligger den rätt och som den ska. Såg väldigt snyggt ut med lite rundade hörn, tänkte vi på våra stackars barn som kommer springa in i hörnen.

Nu är det bara vitvaror, hoar och blandare som saknas i vårt kök. Och så kan äntligen plattsättaren börja sätta vårt snygga stenshiffer som kakel. Nu börjar man förstå att vi snart kommer bo här. 21 dagar kvar till slutbesiktning, alltså exakt tre veckor kvar och ca 23 dagar kvar till flyttlasset går! :)


4 kommentarer

Nasim

30 Aug 2014 02:30

Åh va snyggt! Vart köpte ni granitskivan ifrån? Vi har valt en bänkskiva i laminat men i framtiden vill jag gärna ha en i granit.

Svar: Företaget hette Andrew Granit, har en hemsida också http://www.andrewsgranite.com jag skulle varmt rekommendera detta företag då de va sån himla prisskillnad! De gjorde ett snabbt och bra jobb! Dock måste man ju kunna engelska när man ska beställa och måtta, men är ju knappast någon avancerad engelska som behövs :)
Frida Andersson

michelle

02 Sep 2014 14:39

jag döööör vad snyggt!!

DennisBaw

26 Feb 2017 02:48


Механические часы – эффектные аксессуары для настоящих ценителей купить в Украине в интернет-магазине с доставкой наложкой

http://купить-часы.укр/img/m/22-manufacturer_default.jpg

Kristofer

24 Apr 2017 14:37

Vilken sorts granit är det? Håller på med husbygge nu och vill verkligen ha en stenskiva, denna ser snygg ut :)

Svar: Vi köpte den av ett företag i Estland (om jag minns rätt), http://www.andrewsgranite.com/, deras priser var så mycket billigare. Då kom en man först till huset och mätte ut alla mått själv, ca en vecka senare kom skivan med färja och två män, vi behövde dock vara många som hjälpte till att lasta av. Men vi betala halva priset vad det skulle kosta på de företag vi jämförde i Sverige. Om vi minns rätt heter vår svarta granitskiva - Nero assoluto. Om du går in på sidan och väljer granit ser du fler alternativ de har 👍🏼 lycka till!
Frida Andersson ♛

Kommentera

Publiceras ej