Igår kväll hoppa hela familjen in i bilen efter fredagsmiddagen, som för övrigt Juni hade lagat. Hon älskar verkligen att få hjälpa till. Hos dagmamman får hon också hjälpa till och känna sig behövd, häromdagen fick hon tillexempel göra pannkakssmeten själv! Och Juni pratar mycket om vårt nya hus och att det snart är färdigt och att vi ska flytta och att hon äntligen ska få ett nytt rum. Så i torsdags tog dagmamman med barnen på promenad upp till vårt hus så Juni fick visa upp det för sina små kompisar, hon sa att det syndes på Juni att det var viktigt för henne. Alltså åter igen, den här dagmamman är verkligen toppen! Men nog om det. Igår åkte vi en tur med bilen. Till huset. Såklart. Tittade på utebelysningen. Vi är missnöjda med en lampa på baksidan. Grannarna runt omkring skrattar och hälsar när de ser oss komma. Förmodligen för de tycker vi är knäppa som står och glor in i fönstren i vårt blivande hem en fredag kväll, medan de står och fixar med grillen och dukar upp på sina altaner. Haha. Aja, de kan nog inte missa att vi längtar efter att göra dom sällskap i kvarteret!
 

Åh vad jag längtar tills balkongen är klar. Entrén ser lite tom ut när det inte är något ovanför än. Vi ska även senare bygga någon liten veranda här vid entrén då det redan är litet tak och stolpar där. Hade varit fint med en liten trapp, men nu är maknivån så pass hög att vi skippar det och bara bygger lite trall och staket och kanske liten sittbänk vid sidan av verandan.


Den här hängande vägglyktan gjorde sig inte alls så bra på baksidan, däremot sitter en också på balkongen och där såg det mycket bättre ut. Så vi kommer nog få åka och köpa ännu en vägglykta som går uppåt. Som den lyktan som är vid entrén och byta ut mot denna. Sen får vi säga till dom att byta de två plankorna med hål i. Går ju inte göra hål i huset och sen låta det vara så?!Fotograferade in genom fönstren på baksidan för att försöka få med köket. Men det gick sådär. Man ser en skymt av köksön till höger.

När Juni såg att vi åkte upp mot vår väg så frågade hon glatt om vi skulle åka till Dagmamman, eftersom hon är ledig fredagar så längtade hon väl efter sin dagmamma. Härligt att hon och vi trivs så bra med dagmamman. Jag har skrivit det tusen gånger förr. Men det är så himla roligt att se Juni komma till hennes framtida hem. För det tar inte mer än några sekunder så är hon inne i någon lek. Hon verkligen älskar denna plats. Och det blev likadant igår som de flesta andra besök, att hon blev lite ledsen när vi skulle åka därifrån.
Efter en ordentlig titt på allt så åkte vi vidare och spana i området. Jag kan ju bara inte sluta säga hur mycket jag älskar detta område. Så mysigt. Så mycket natur. Massa djur som smyger omkring i skogen. Vi åkte runt och leta efter djur och titta på övergivna stugor. Sen åkte vi även och titta på det stora bygget av ett viktorianskt hus, ser snarare ut som ett litet slott, så vackert! Ligger bara en liten bit ifrån oss. Sen följde vi små skyltar mot Glömstas herrgård och titta på hästarna i hästhagarna, många små föl i hagarna vid oss. Även fåren har små lammungar i närheten. Juni blev till sist sömnig, då det var läggdags vid den tiden. Så hon somnade i bilen och fick fortsätta sova i pappas trygga famn till hon hamna i sin egna säng. En mysig fredagkväll. Förutom en viktig detalj innan vi åkte ut med bilen. Jag tappade min iPhone i toalettstolen! Så den är död. Stendöd. Men det var förmodligen meningen. Det gjorde ju också att kvällsturen blev ännu mer mysig och social då inga telefoner kunde störa vår familjetid. Ganska skönt utan mobil. Avkopplande. Men dessvärre funkar det bara att vara utan i några dagar. På måndag måste jag fixat en ny. Då börjar förmodligen budgivningen av vår lägenhet och så måste ju även dagmamman kunna få tag på mig när Juni är där.
 

Kommentera

Publiceras ej