Vi hade en dröm. Eller Adam hade väl mest den drömmen och sen övertalade han mig, eller snarare vi möttes halva vägen. Att ha ett biljardbord. Jag tyckte det verka onödigt och ta plats. Men sen hittade vi bordet som fungerade som matsalsbord i vardagen och sen kunde man plocka bort bordskivan och spela biljard. Det kändes bra. Ett bord som ändå används dagligen även om det inte skulle spelats på så mycket. Ni kan läsa om detta fantastiska bord HÄR!

Nåväl. Jag gråter inte så värst många tårar. Adam gör det desto mer. För nu har det visat sig att den ytan vi tänkt ha biljardbordet/matsalsbordet är alldeles för kort på längden. Det saknas ynka 20 cm. Tänk om vi hade tänkt på detta när vi ritade upp husets mått. Hade vi kunnat förlängt utbyggnaden vid fönsterpartierna med 20 cm. Men lite försent nu. Så vi får nog helt enkelt börja acceptera att det kanske inte blir något biljardbord. Adam har ändå mejlat de bolag vi tänkt beställa ifrån och hört sig för med mått och om det finns någon annan lösning. Jag har redan börjat leta efter andra matbord som skulle passa vårt hus. Vi vill inte ha något modern. Inte något smalt, tunnt, litet, stilrent. Vi vill ha rubust, rejält, gammaldags, tidsenligt, rustikt. Och jag tycker att jag hittat det. Jag är typ förälskad. Priset är just nu nedsänkt till 12.000:- från 17.500:- och med tanke på att biljardbordet hade ju kostat några tusen mer än tjugotusen. Så tycker jag att detta är ett överkomligtpris. Det går ju knappt på hälften än de bord vi tänkte köpa för att sitta och äta vid. Till bordet vill vi ha svarta antika stolar. Gärna med tygsits, ännu mer gärna svarvade. Nästan lite rokoko fast ändå inte, får heller inte bli för mycket. Men drömmen hade varit att ha detta bord med 6 stycken stolar på långsidorna, och sen hitta 2 stycken snygga karmstolar i samma serie att ha på kortsidorna. Men vi letar vidare! Detta bord har snabb leverans så inte så bråttom än. Kan ju faktiskt hitta något ännu bättre på auktion.
 
Dessutom tror inte jag att våra planritningar har varit så himla bra att planera inreding ifrån. För på planritingen i vårt sovrum så är det en 180 dubbelsäng inritad med två nattduksbord på var sin sida om sängen. Och ändå skulle det bli "luftigt" runt omkring sängen. Idag när vi står i vår sovrum så ser vi ju att skulle få plats med både stor dubbelsäng och nattduksbord. Grejen är bara att så fort du kliver in i rummet så skulle du möte ett nattduksbord. Och så vill inte jag ha det. Jag vill ha luftigt. Inte trångt. Men med den sängstommen vi tänkt oss är det stora lådor under sängen. Får man väl använda en av lådorna som nattduksbord. Och istället för snygga bordslampor på var sin sida om sängen får vi hänga upp några sisådär vägglampor över sänggaveln. Det blir säkert jätte bra. Det är bara så störigt att på den där planritingen vi har så ser det ut att finnas massa massa plats. Men den platsen kom inte riktigt med i verkligheten. Ändå har vi inget litet sovrum. Det är bara lite dumt avlångt.

Den röda markeringen är så jag upplever att det är i verkligheten. Alltså får det ju knappast plats med någon byrå på väggen till höger. Där blir det mer som en passage för att kunna gå runt sängen. Men så har vi ju en walk in closet bredvid vårt sovrum, så vi ska inte vara i behov av en byrå egentligen. Viktigast är ju att det får plats en spjälsäng för framtida bebisar. Och det får plats. Vi sover nog lika gott utan nattduksbord.
 

Kommentera

Publiceras ej