Besökte huset idag igen. Mest för att lämna handtagen till köket som saknades och ta med alla förpackningar med restprylar från köket som skulle lämnas tillbaka. Va en hel del. En kökstomme till bänkskåp i 80 cm bredd, plus 4 lådor till den med fronter, och så handtagen till dom. Och så lite från tvättstugan som blivit fel, som att vi fått skåpsluckor till lådorna, där vi ska ha lådfronter. Så allt detta jag lämna tillbaka fick vi 3000:- för. Skönt att bli av med och fint att kunna köpa nytt och rätt för pengarna. Dessvärre fanns inga lådfronter på lager utan var beställningsvara, så kommer ta 2 veckor att leverera dom. Lite trist när huset ska vara klart om 3 veckor. Man börjar känna lite stress inför sånt här nu. Men men. Bara att invänta.

Det börjar i vilket fall hända en hel del i huset. De mesta börjar komma på plats och man ser slutet på denna långa långa långa resa. Äntligen.


Så här ser inredningen i tvättstugan ut. SKönt med mycket förvaringsutrymmen. Blev väldigt mycket skåp och så två lådor som hamnar under tvättmaskin och torktumlare, skönt att de kommer upp en aning från golvytan, skönt för ryggen om inte annat. Så blir det även en låda längst till höger, där det kommer vara ett utdragbart strykbräde. Här saknas lådfronterna som ska vara under tvättmaskinen och torktumlaren. Handtagen ska sattes på när jag var där.

En aning stökig liten toalett. Men nu har vi även fått in duschhörnan. Trots att det är mycket prykar och stökigt så ser det bra ut.

Vi har fått handledare i trappen. I samma färg som trappstegen, Lite svårt att se nu när de ligger skyddade. Men tror de kommer se bra ut.


Dessvärre blev jag en aning ledsen över detta!! Jag som har planerat en enorm fotovägg här och har alltid drömt om en fotovägg i min framtida trapp! Men mitt i trappen sitter de en jävla list vid mellanbjälklagret, alltså mellan båda våningarna. Tydligen måste man ha så. För om man sätter upp gips vid bjälklagret så finns det en stor risk att det kommer spricka om några år. För att trä rör på sig. Och för att då låta trät få röra på sig utan att orsaka något så sätter man dit denna "list"(?) så kan de röra sig utan att väggen spricker. Det är ju givetvis väldigt bra. Men just nu är jag irriterad på att min dröm om en enorm fotovägg i trappen är krossad. Jag ville ju ha den platsen till att samla alla fina släkt fotografier. Men samtisigt tycker jag inte att väggen ser så enorm ut som jag tänkt. Att sätta upp ca 50 ramar här kanske bara gör att det ser rörigt ut? Och det vill man ju inte. Så vi får lämna denna vägg fri från foton ett tag och fundera på om man kan ha den någon annanstans. Kanske i allrummet?! Då blir det en hel vägg. Kanske ser bättre ut än att behöva ha en sned fotovägg.

Fotograferat från allrummet vid trappen mot badrummet och vårt sovrum.


Vi har fått en heltäckningsmatta på plats. Dock var den inte fäst än. Den behövde planas ut lite till innan de tejpa fast den. Den kändes rätt och bra och passade bra ihop med färgen både på väggarna och tapeten i sovrummet bredvid. Dock är denna färg i vår walk in coset inte lätt att få rättvis. Tror de blir enklare när vi har taklampor på plats och bättre belysning. Här inne skulle jag antingen vilja ha en fin gammal takkupa i antik stil eller en budget kristallkrona. Snyggt.

Nu har vi fått ett badkar och en duschvägg till duschen. Båda delar blev bara så bra. Badkaret är så mysigt i den lilla hörnan. Svårt att få med känslan på bild. Men de känns jätte mysigt att ha badkaret lite för sig själv på nått vis. Och så är det ett fönster precis vid badkaret. Kommer älska att ligga och bada badkar med öppet fönster och lyssna på fåglarna. Rena drömmen.

I vanliga fall syns inte brunnen och rören under badkaret så väl, men nu är en lampa placerad på golvet för att lysa upp till rörmokarn. Men här ser man hela badkaret. En lättnad att vi valde ett standardbadkar tillslut. För var vi inne på ett stort hörnbadkar med bubblor. Sen tänkte vi oss ett dubbelbadkar utan bubblor. Och sen kom vi fram till att vi använder vårat standardbadkar i vår lägenhet idag flera gånger i veckan. Varför inte ta något som man vet att man använder? Så det blev detta badkar tillslut. Och det var även detta badkar som var billigast och det vi föll mest för. Himla bra. För att vi tycker att det passar fint med den svarta fronten med all vår övriga badinredning som är i svart, som vår svarta kommod. Men även om man inte ser under badkaret så väl i vanliga fall så är vi inne på att köpa till en till täcksida att ha nertill, för det finns att köpa till.

Den där glipan kommer jag störa mig på och tappa schampoflaskor på sidan av badkaret. Men det måste ju tyvärr finnas för att man ska kunna få in badkaret på plats. Men om några månader kommer vi väl vara hemmablinda och inte tänka på det mer, hoppas jag.

Vi har även fått ett element i badrummet uppe. Som vi valde att ta bort för länge länge sen i ritningen. Men som förmodligen glömts bort att justera. Så nu sitter det i vilket fall ett element här ändå. Lite trist. Men eftersom det bara är elektriskt golvvärme som uppvärmning här kanske det är behövligt med ett extra element om vintern.

Handukstorken sitter gömt på andra sidan väggen om duschen, man ser den bara från badkaret. Så skönt att slippa se en sån här sak i badrummet, då jag inte tycker de är speciellt snygga. Men de är ju praktiska! Så vi hitta en utmärkt placering för vår handdukstork.

I Junis rum har hon fått inbyggda gardetober som nu även fått dit dörrar. Köpte idag lite halvtrista knoppar som snickaren ska sätta dit idag. Men De va bara svarta vanliga knoppar. Ska försöka hitta några finare som passar rummet mer och ersätta de jag köpte idag. Men de får funka så länge. Man orkar inte riktigt med allting känner man nu mot slutet. Dessutom är det så mycket vi har att göra nu framöver. Om ungefär tre veckor flyttar vi. Och min examentermin börjar nästa vecka. Så jag har fullt upp med sånt också. Skönt att Juni är inskolad och trivs hos sin dagmamma, så vi inte hade det nu också att ta hand om. Känns som det är mycket som måste fixas till vi ska sova här för första gången. Som mörkläggning. Behöver beställa plisségardiner, eller rullgardiner eller va vi nu vill ha. Det känns som något vi måste börja prioritera snart på köplistan.

1 kommentarer

Petra

27 Dec 2014 12:46

Hejsan
Hamnade av en slump på din blogg om renovering av erat hus. Vi håller på att renovera våran tvättstuga som vi tyvärr fått vattenläcka i. Vart lite intresserad av eran lösning av tvättmaskin/torktumlare och undrar om du kanske kan ta en bild på eran tvättstuga om den är färdig och skicka på mail till mig? Vi håller på att planera inredning och är tacksamma för alla tips vi kan få.
Med vänlig hälsning,
Petra Andersson

Kommentera

Publiceras ej