Idag tog vid med Junis mormor som är här på besök och åkte till andra sidan stan, till Danderyd och spana på en matgrupp vi hittat på nätet. I visningsbutiken fanns det även mängder med snygga soffor. Så vi provsatt några och nästan alla var sköna, tills vi provsatt en enorm hörnsoffa, den var så super skön att vi inte kunde motstå den! Så vi köpte den på plats, likaså matbordet och stolarna vi bestämt oss för. Allt tog 6 veckors leveranstid men det är de värt att vänta på. Soffan var så lång, nästan 4 meter bred och jag gillar att det är en hörnsoffa med divan istället för en U-soffa med två stycken divaner, som den förra soffan vi tänkt köpa. Soffan var jätte snygg i ljus grått, men kändes opraktisk med småbarn. Så vi tog en mellangrå nyans. Skönt att vi beställt och betalt och inte behöver tänka på det mer. Nu fattas det ett soffbord till soffan och likaså fåtöljer och bokhyllor till andra delen av vardagsrummet. Men det är kul att inte köpa allt på en gång utan ta lite när man hittar undan för undan. Soffbordet tänker jag mig något gammalt, antikt, kanske en gammal kista hade varit fint. Vi gillar att blanda nytt med gammalt. Och just nu känns det som vi börjar få in en lite new England stil även inne i huset. Roligt med ett genomgående tema. Vuxet på nått sätt. 
Är så nöjd med att vi hitta stolar i denna engelska stil, med knappar. Finns ju oftast bara i tyg, och det är nästan omöjligt att ha med ett kletigt barn som suttit på vuxenstol sen hon var ett år. Men nu fann vi denna i brunt skinn! Så praktiskt! Bara att torka av, perfekt! Och matbordet ser gammaldags ut, älskar det! Så rejält och robust! Dock är vi lite ledsna över att det inte fanns några karmstolar i samma serie och att det inte går ha karmstol till detta bord. Men man kan ju inte få precis allt man vill ha. Vi är ändå väldigt nöjda med det här! I oktober står det i vårt hem :) I förmiddags fick vi ett oväntat telefonsamtal från Estland. Att våra stenskivor redan var påväg över till Sverige med färjan. Jisses! Det var bara en vecka sedan de var här och måttade. Och de tippade på 2-3 veckor leveranstid, och bara de tyckte vi lät snabbt mot många andra företag. Men en vecka var ju nästan så vår snickare trodde vi skoja när vi sa att de redan skulle komma idag. Hade han nog aldrig varit med om innan.

Så Adam och min svärfar åkte dit för att möta upp estländarna och ta emot stenskivorna. Bara den långa smala skivan vägde mellan 150-200 kg och den bar de båda estländarna själva. Men sen den stora fyrkanten som var till köksön var enorm och vägde betydligt mer, så där fick Adam vara med och hjälpa till att få känna hur några hundra kilo känns i vikt. Hjälp. Men de gick bra. Allt kom på plats. Tog tydligen en himla tid bara att få allt på rätt plat och finjustera allting väldigt länge. Men nu ligger den rätt och som den ska. Såg väldigt snyggt ut med lite rundade hörn, tänkte vi på våra stackars barn som kommer springa in i hörnen.

Nu är det bara vitvaror, hoar och blandare som saknas i vårt kök. Och så kan äntligen plattsättaren börja sätta vårt snygga stenshiffer som kakel. Nu börjar man förstå att vi snart kommer bo här. 21 dagar kvar till slutbesiktning, alltså exakt tre veckor kvar och ca 23 dagar kvar till flyttlasset går! :)


Jag tycker det är så oerhört fint med tavelvägg. Dock snyftar jag lite över att det nog inte blir någon fotovägg över släkten i trappen. Men i Junis rum har jag tänkt mig en fin tavelvägg. Idag har hon en halvdan tavelvägg i sitt rum. På lite jag målat, vykort, posters, avgjutningar, foton, namntavlor och födelsetavla. Men vi har fler fina tavlor som antingen sitter på någon annan vägg i rummet eller som inte fått plats än. I hennes nya rum tänker jag att vi ska pyssla ihop en bättre tavelvägg, som smälter ihop mer med färger. Idag är några utstickare nämligen (speciellt undervattenfotografierna). Jag skulle vilja att allt går i vitt grön och rosa ton. Så en del ska bytas ut. Tror det kan bli väldigt fint! Och den där ugglan jag målat borde målas över med något nytt. Något som också passar färgerna i rummet ner. Ska bli roligt att kunna börja måla mer sen när man kan ha sina prylar i kontoret och införskaffa sig ett staffli.