I påsk tog vid med oss svärmors gran vi fick av henne för ett bra tag sen. Granen är inte vilken gran som helst. Den kommer nämligen från hennes barndomshem i Tibro. Och nu är den planterad i vår skogsslänt på baksidan. Får vi hoppas att den kommer växa och må bra här. Nästa vecka börjar förhoppningsvis arbetet på insidan av huset. Vi börjar tappa tålamodet och längtar så enormt efter att få kliva innanför dörren för första gången. Vi åker ofta till huset bara för att kika genom fönstren. Men det blir ju inte riktigt samma sak. 

Handdukstorkar är en av de fulaste prylar man kan ha i ett badrum. Oftast ser det ut som en rostfri lång stege som ser klumpig ut på väggen. Men igår när vi var och titta runt på prylar när vi var på kakelmöte så hittade vi PAX Iris. Som var mer avlång på bredden än längden. Betydligt mer praktiskt tyckte vi båda. Så denna ligger nu högt på listan bland alla andra fula handdukstorkar. Fanns dessutom till lagom pris hos till exempel K-rauta. Pluspoäng. Det där kakelmötet med Kakelspecialisterna gick överdivet bra. Men det tar jag i ett annat inlägg senare.

Idag pluggade jag hela dagen i Vistaberg, vilket ligger precis i närheten av Glömsta, då passade jag självklart på att hälsa på huset. Mätte lite innemått på en del fönster. Tänkt beställa mörkläggningsgardin till Junis rum redan nu, så vi hinner testa om det är värda pengarna. Vi tänker ha plisseegardiner och det kostar en del. Därför känner vi att det är smart att testa att beställa ett med 0% ljusinsläpp redan nu innan det är dags att beställa för ett helt hem. Så provat vi de i lägenheten nu och sen tar med det till huset. Juni är den i familjen som är mest ljuskänslig, störs av ljuset när hon ska sova och vaknar tidigare, så vi lär lättast märka på henne om de ger ett bra resultat. 

Just nu är vi ganska osäkra om vi ska bygga garage eller carport. Ju fler personer vi pratar med säger att de inte använder sina garage utan parkerar utanför. Och eftersom ett garage är så pass dyrt vill man inte slänga ut pengar för ett onödan. Så just nu försöker vi tänka fördelar och nackdelar med både parter. Vi är iaf väldigt nöjda med att ha infarten så nära ingången. Kunde inte bli bättre! 
En annan sak vi är grymt nöjda med är att vi valde att sätta en helglasad altandörr mittemot ytterdörren. Så att man välkomnas av vår naturrika och fina trädgård direkt när man kliver innanför dörren. Unikt, personligt och smart för att få in naturligt ljust. 
Här kommer balkongen senare byggas, ovanför utbyggnaden till entrén, så att de ger ett naturligt tak till både verandan på framsidan och lite tak över utgången till altanen. Utgången till balkongen är från vårt masterbedroom och balkongen kommer vara på 13 kvm, vilket är större än vårt nuvarande sovrum. 
Om jag får välja en enda sak jag hittills är mest nöjd med med huset, är det halvmånefönstren i takkuporna och i ytterdörren, skapar en sån helhet. Vi har även tänkt att ha likadana fönster på de framtida garaget/carporten. Jag är också väldigt nöjd över att vi valde att ha entrén i en liten utbyggnad och inte centrerad i mitten på huset, i vår planlösning sväljer inte hallen så mycket onödig tomyta och så slipper vi också ha en trapp mitt i hallen som drar upp allt grus till övervåningen, istället är trappen centrerad mitt i huset. Sen får jag ju inte glömma den stora walk in closeten, bastun och den stora sällskapsytan som vi har på hela nedervåningen för vi valt bort sovrummen på den våningen.