Idag har vart en effektiv dag, jag har fått mycket gjort. Som att söka till Junis nya förskola till inflyttningen av huset. Sökte faktiskt till augusti 2014, den månad vi flyttar in, förmodligen. Men bäst att skola in när de är ny terminstart. Även om vi bor kvar i Älvsjö i början får väl jag offra mig för min dotter och skola in henne innan min sista termin på universitetet börjar. De ordnar sig säkert. 
 
Första val blir Glömsta förskola, den mysiga nybyggna förskolan vid oss som ligger ca 1 km från huset, dock enda förskolan i Glömsta så kan ju hoppas att inte de är allt för lång väntetid. 
När jag sökte runt och kika på vilken barnomsorg som fanns i närheten hittade jag även två dagmammor, en som ligger två gator bort, 200 meter från oss, som fick bli vårt andra alternativ, och en annan som låg fyra gator bort, ca 700 meter från oss, fick bli vårt tredje alternativ. Som plats fyra i vår önskelista bestämde jag mig för Vistabergs förskola, hela 3 km från oss, men ändå i rätt riktning när vi åker till jobb på morgonen. Ett sista alternativ valde jag en privatägt förskola inne i Huddinge Centrum, gåavstånd till pendeln, i värsta fall får man väl hämta och lämma Juni på vägen in till skola och jobb. Man åker ju ändå den vägen till pendeln varje dag. 
 
Jag håller tummarna på att Glömstas förskola ska ha plats, de har så otrolig vackert läge på sin förskola. Vilken natur! 


Här ser man baksidan av Glömstas Förskola, en stor fårhage och barnens utegård är emot denna vackra natur. Rena drömmen. 
Jag har just nu ett stort projekt i min utbildning som bildlärare. Bildprojekt. Jag har bestämt mig för att använda mig av fotografier. Leka med kontraster och ljuskällor. Vilket jag älskar. Junis morfar har vart här på besök så jag passade på att börja med mitt projekt just idag. Ganska så få lyckade foton måste jag erkänna. Min dotter är inte direkt stilla, och speciellt inte när man ber henne. Meningen är att jag ska göra akrylmålningar på fotografierna sedan.

 
 
 
 
 
 
 
Kommunen kan INTE gå med på ett muntligt avtal om att vi får börja fälla träden redan nu. Deras motivering var typ "därför". Bra svar. Så vi måste vänta tills vi har fått Garbo-försäkringen till husbygget och haft byggsamråd och fått startdatum. Alltså kan vi nog räkna med en månadas väntetid. Plus att denna trädfällarman verka va rätt upptagen. Så vi får hoppas vi hinner få ner träden överhuvudtaget de här året. Den där handläggaren vi har på kommunen är extremt petig. Med allt. Eller så lider hon av kronisk PMS.