Vi har fått tag på vår trädfällargubbe, Jimmy. Om två veckor ungefär kommer de starta trädfällningen. Vi har bett dom starta på vår "framsida" där vår framtida infart blir och även där huset ska placeras. Varför vi vill de är för att de är dom träden vi är säkra på att dom ska bort, dom måste ju bort, dom är ju ivägen för bygget. Nästa steg blir antingen att riva stugan eller att fälla de andra träden på trädgården. Vi har bett dom att ta de väldigt varsamt. Vi vill inte få en chock när vi ser vår tomt och träden är borta. Så om de tycker att vi tar ner för mycket på baksidan får de gärna rådgiva oss och avvakta med de träden. Enligt vår plan ska vi spara cirka 25 träd, alltså stora träd som är över 15 cm i diameter och rejält höga. Sen har vi säkert över 30 små träd som inte räknas som träd än enligt kommunen men som är uppväxta om några år, speciellt rönn och hassel. Vi ska ju försöka spara halva tomten så skogig som de bara går, då vi har massa blåbär, lingon och vilda hallon, smultron och nypon som växer där i vår lilla skog. Så får vi inte glömma fruktträden i kanten av skogen. Körsbär och äpplen. Vem vill ta bort något sånt? Tänk att gå ut i morgonrock och plocka sina egna små smultron till morgongröten. Fantastiskt. Och vi ska försöka plantera mer till vår skogsglänta. Dessutom är hela skogen helt vit på försommaren, av liljekonvalj, också helt otroligt vackert! Vi har verkligen hittat en så fin plats, och den är vår ♡ 


Här är den fina detaljplaneringen Adam gjorde i somras inför vårt bygglov. Dela in tomtritningen i zoner och sen räkna träden som skulle bort och sparas och skriva art. Och så bara de träd som är över 15 cm i diameter, de smala och mindre räknades ju inte, ett evighetsjobb! Men så välgjort de är. Trots att de både har tagit tid och pengar då vi tog dit trädgårdsarkitekt tror jag vi kommer vara tacksamma för de sen när trädgården är klar. Vi har stämplat om träden säkert fyra gånger. Men vi har tänkt igenom noga med varje träd. Märkligt att de är våra träd, våra alldeles egna träd :) 
 
Idag har vi besökt vår älskade tomt. Vår älskade oas. Vårt paradis. Juni gick loss direkt. Plocka kottar, skutta, vifta med pinnar. Och hon fick för första gången gå med in i den otäcka gamla stugan. Hon sprang modigt in i mörkret helt själv. Rakt in till köket och skrek "Hej!" mot en tom vägg. Hon skrämde ju åtminstone upp mig som är mörkrädd och rädd för allt. Juni dansa och inspektera varenda otäck vrå. Vi spana på plankorna på golvet idag. Och vi blev rätt besvikna. Inte alls så vi minns dom. Så de blir nog inget matbord av golvet. De lät ju som en bra ide från början, men inte längre. Men vi tog med den gamla fotogen stallyktan som har hängt i farstun. Jag putsa den ORDENTLIGT hemma. Och både jag och Adam slet med att få isär den. Sen spraya jag den i guldfärg. Och jag blev SÅ nöjd. Dessvärre tog färgen slut och täckte inte alla små hörn. Så de lyser igenom lite rött på vissa ställen. Men de ska fixas till längre fram i tiden. Roligt att vi bevara någonting från den gamla öde stugan. Den ska få hänga i vårt hus sen. Eller kanske ute på altanen eller vid entrén. 

Juni plockar kottar i vår framtida "hall". 
Hon har så mycket kottar att hon knappt kan hålla i alla. Här hängde den fina lyktan i den fula äckliga stugan. Vi har tittat upp den gamla stallyktan och den är tysk, förmodligen en gammal militärlykta från andra världskriget, de är en ikon på den som påminner om judestjärnan, får bara inte ihop varför en tyskmilitär har de på min lykta.
Jag har ju glömt att lägga upp vår allra sista ritning. Den vi har låst till kontraktet när vi skrev på avropet. Den slutgiltiga. Inte för att den skiljer sig mycket i jämförelse med de andra jag lagt upp. Men vi har ändrat hallen lite, tagit bort dörren och gjort ett valv/bred dörröppning till kapprummet där vi ska ha en stor skjutväggsgarderob. (Åter igen; åhhhh vad jag älskar bra förvarings ytor!!) Så har vi ändrat linjen för hur klinkersen ska bryta med parketten mot köket, istället för att ha diagonal linje har vi tagit en helt rak. Ja de är väl typ de vi ändrat. Om ni undrar varför vår planritning är så överstruken och kladdig så är de för vi räknat fönster och dörrar så noga inför underskriften. Och så har vi "rättat" felet med ytterdörrens kodnamn. Här ska vi bo, wow!