Denna modell på soffan skulle passa hela vår familj utmärkt. En hörnsoffa med divan. Gillar egentligen andra modeller mer. Men med en sån här modell kan både mamma och pappa ligga ner och sträcka ut benen, medan barnet/barnen kan ligga i mitten. Jag vet av erfarenhet för min mor har en liknande fast i större storlek. Och den är väldigt praktisk. Tur att vi har mer än ett år på oss att tänka igenom saken. Tänker aldrig i mitt liv köpa 2-sits och 3-sits soffa igen. Två soffar är fint. Men de är jävligt oramantiskt att ligga i var sin soffa och se på film. Juni går emellan oss fram och tillbaka mellan sofforna och de blir aldrig någon riktigt ro. Om jag vill vara nära Adam kan vi ligga och hålla handen, i luften, tills vi får kramp efter några minuter och ger upp. Eller så får jag klämma på Adams fötter. Jag tror att de kan bli mer romantik i en mer kärleksvänlig soffa som gör att man får lite mer närkontakt. Detta är ett måste i vårt framtida hem.
Ja, jag kan inte låta bli att kika på möbler och drömma mig bort. De är behövligt efter alla kalkyler och siffror och ritningar. Drömma är viktigt. Och de är de här möblerna jag drömmer om just nu. Adam drömmer inte lika mycket som jag.

EM - Soffan Bacel 9995:-
MIO - Soffan Opius 15990:-
EM - Soffan Haag 9950:-
(Detta är min favorit, men inte Adams då han röstar på dom över)
MIO - Soffan Pascal ca 14900:-

Snyggt matsalsbord i betong, gillar både jag och Adam, från MIO 6490:-
Denna säng från sängjätten vet jag att jag skulle sova gott i. Helt säker, utan ens ha provlegat. Sover som en kratta i vår säng (Adams säng). Den är för hård, och nu är den mjukare med fyra bäddmadrasser, snabb och dålig lösning. Vi borde köpt en ny för flera år sedan när vi flytta ihop. Men min rygg har härdats och vant sig vid den nu. Och just nu känns de inte passande, bättre att köpa en ny vid flytten och ha vår nuvarnade dubbelsäng i gästrummet i huset. Denna kontinentalsäng kostar 11795:-. Har även tittat en del på IKEA men de va inte mycket som föll mig i smaken där, varken på soffor eller sängar. Bättre att köpa en del förvaringsprylar som garderober och inredning till hyllor och skåp och sånt därifrån. Men möbler köper vi gärna från någon annan möbelbutik. Stalands möbelbutik vid Kungens Kurva har en hel del snyggt. Men vi får nog vänta till de har utförsäljning ;)
 
De syns att vi är inne på en hel del grått nu i vår inredning. Men de är snyggt till allt de vita. Fast sovrummet blir förmodligen blommigt.


Juni älskar att vara på vår tomt. Hon känner sig nog redan hemma.


För varje gång vi besöker tomten hittar vi någon ny fantastiskt fin blomma!


Här kommer vårt framtida garage stå.


Här blir alltså infarten. Svårt att föreställa sig nu med alla träd och grönska.


I detta hörn kommer vi i framtiden köra in och parkera vår familjebil.
Men idag parkerar vi på gatan :) Så skönt att vi bor på en gata som leder till vändplats. Finns nästan ingen trafik här alls, grannen nämnde något om 3 bilar per dag i snitt. Stor skillnad emot vår gata i lägenheten, bor vid en väg där alla ambulanser åker förbi till E4an, vi hör minst tio per dag, och minst trettio tutande bilar som inte förstår sig på rödljuset i rondellen utanför. De ska bli skönt att slippa vägen, även om jag inte stör mig på den idag för att jag har vant mig så ska de bli mysigare att vänja sig vid lugnet här ute i skogen.


Juni klappar på äppleträd, som vi tyvärr insett är dött, växer några få blad längst upp och på någon kvist längst ner vid stammen, tur att vi har ett äppleträd till och ett körsbärsträd, men vi får nog göra oss av med detta och planerat något nytt fruktträd här i söderläget. Annars ska vi försöka bevara så mycket det går just här.


Här står Adam och Juni precis vid tomtgränsen till vår granne. Granntomten har haft minst lika mycket skog och grönska på sin tomt, men har valt att ta bort ALLT. Vår tomt som tidigare låg skyddad med bra insynsskydd är nu betydligt mer synlig. Dock kommer granens hus och garage skydda lite mer från resten av grannarna bakom. Dessutom gör de inte så mycket då vi bara har grannar åt detta håll runt alla andra håll är de skog, och hitåt kommer vi ha kortsidan på huset med vardagsrum och gästrum/kontor hitåt på övervåningen. Så de gör inte så mycket. Vore ju märkligt att vara helt utan grannar också, men man vill ju gärna planera rummen rätt, så grannen slipper se vad vi lagar för middag dagligen. Fast vi tycker ändå de är tråkigt att grannen förstört hela naturkänslan i sin tomt. Den var nästan lika vacker som vår tomt och nu ser allt bara dött ut. De blir ju inte bättre av att de ska bygga ett bajsbrunt mordent funkishus, vilken utsikt vi kommer få, haha. Vi får plantera en häck och bara ha blicken åt andra håller ;) Men sen är de också mysigt med grannar och detta kvarter tycker jag är jätte mysigt då husen inte ligger så tätt, att husen inte ligger på rad utan kuperat i olika höjder i bergen gör de också väldigt mysigt! De är ett sällsynt kvarter för att vara Stockholm, de är mer vanligt med hus i en länga med några hundra kvadratmeter trädgård där du i princip kan klippa gräset förhand med en sax. Så vi har haft tur att hitta detta smultronställe.


Det första Juni gör vid tomten är att plockar och samlar grejer, som blommor, stenar och kottar. En liten samlare precis som sin mor var som liten.


Intill de framtida garaget blommar de med rödklöver, kungsljus och andra fina blommor.


Vi som trodde att vi hade syrénbuskar insåg att de har blommat något annat vackert där! Fantastiska blommor men ingen aning om vad de är för typ av buske. Måste ta reda på det. Vill ju inte ha något giftigt kvar. Men om den är giftfri så ska den vara kvar som allt annat i söderläget på vår tomt, den finaste delen av tomten tycker jag.


De vackra mystiska blommorna i närbild.


Den gamla entrén vid söderläget ska bevaras. Vi ska bara byta ut den gamla trasiga grinden till en ny. Och så givetvis ta bort lite ris och gallra ur en del hängande buskar och annat. Men med en ny snygg stensättning kan nog detta bli mysigt!


Vi tänkte kolla hur mycket sol vi hade i sydväst idag. Men vi insåg att träden täcker mycket mer än vad vi vill ta ner. Så vi ska nog ta hit en trädgårdsarkitekt som får se över vad vi ska spara och vad vi behöver ta ner för att få kvällsolen in på tomten. Och bara en titt av en sån kostar ca 10.000:-, billigt! Usch. Det är synd att alla träden är så förbannat höga. Men de är vackert.


Även andra blommor har dykt upp över hela tomten.


I början av sommaren var över halva tomten fylld av liljekonvalj, nu är hela sidan vid söderläget fylld av smultron! Om vi inte gör någon gräsmatta här utan låter de vara skogigt kvar kommer vi ha vildvuxna smultron varje sommar! Juni åt fyra stycken idag.


Efter att vi tog detta kort såg vi att Juni stod på en orm!! En liten kopparorm så var inget farligt. Men ändå tur de inte blev något bett. Stackars orm som fick en 14 kg unge på sig. Men den hasa iväg fint.


Ännu en närbild på "Syrénbusken".


Den finaste plasten på jorden.


Vi ska putsa upp kring den vackra gamla muren och laga den. Tycker den gör tomten ännu vackrare.


Vi såg också att någon nyfiken tjuv vart inne i sommarstugan och gjort inbrott. Inte för att vi bryr oss. Finns inget av värde i de där rucklet. Vi tyker mer synd om dom som behövde gå in i den äckliga stugan. Usch. Men de verkar som grannarna omkring har koll för när de såg att vi parkera längst upp på gatan gick flera ut på sina trädgårdar och titta nyfiket upp på oss när vi gick omkring på vår tomt. De är nog nyfikna på vilka de ska få som grannar i framtiden. Vilka som köpt den skogiga tomten som ligger för sig själv uppe på den lilla höjden.


Hemma på vår gata i Glömsta, här kommer vi trivas och vara lyckliga.