Junis favorit sysselsättning nu för tiden är att härma djuren. Hon blir bara duktigare och lär sig flera för varje gång vi övar lite. Hon blir så stolt. I filmklippet härmar hon; Lejonet, Tuppen, Hästen, Kossan, Fågeln, Hunden, Katten, Fisken, Apan, Ugglan och Fåret. Men hon kan också härma Ankan, Ormen, Elefanten, Flugan och Monstret, om nu monster hör till en djurart. Men vi säger det. De är ganska komiskt att mamman grubblar mer än dottern, det är ganksa krävande för hjärnan att hela tiden komma på djur. Därför blir de en del upprepningar ;)
 
Juni pratar mer och mer och vi har faktiskt börjat sluta skriva upp nya ord. Det är rent omöjligt då det ploppar ur så många nya ord för varje dag. Nu börjar hon bygga ihop orden och då och då kan man höra en två-ords mening eller ibland tre ord, som "jag älskar dig" innan hon går och lägger sig. Varje gång det ringer säger hon "Moormoj". Haha. Hon räknar till två och förstår nästan allting man säger till henne just nu. Och om hon inte förstår går det alltid förenkla och förklara. Juni är alltid med i våra diskussioner och samtal hemma och vi talar alltid om för henne vad som händer eller ska hända under dagen. Vi tycker det är viktigt att uppmuntra språket. Så om vi är pedagogiska nog får vi nog en pratglad och självsäker dotter ;)

Adam har gjort en tredimensionell skiss på hur vår tvättstuga skulle kunna se ut. Vi har beslutat att välja bort en hel del från vår offert. Som tillexempel tvättstugemöbeln som bara är en aluminiumplåt med ben där tvättmaskin och torktumlare får plats för över 6000:-. Så vi har istället tänkt att använda oss av skåp och överskåp, typ som att bygga ihop ett kök fast en tvättstuga :) och så väljer vi även bort vitvaror i kök, tvättmaskin, torktumlare, blandare i kök, badrum och tvättstuga. Tvättställ och hoar, garderober, badkar, dusch, badrumsmöbler och kanske eventuellt byta ut hela HTH köket, ska ta in offerter från andra leverantörer på kök. Ja vi har ju kommit på att vi har all tid i världen att hitta de bästa produkterna till rätt priser, så varför inte. Om man tjänar en slant kan man ju alltid lägga de på att göra något mer exklusivt i huset. Lite roligt är det också att titta runt på alla hemsidor. Och vi kör hellre budget (kanske inte varor från Rusta, men ni förstår vad jag menar) på sånt som inte märks så väl och deluxe på sånt som används flitigt som kökskranar bland annat.

Idag har Juni sagt sitt namn för allra första gången, "Nuni". Så otroligt sött när hon skulle berätta att snuttefilten var "Nunis" innan läggdags. Liten blir stor.